x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Astăzi, Monica Macovei ne-a dat o lecție despre ce înseamnă, pentru ea, egalitatea în fața legii

Astăzi, Monica Macovei ne-a dat o lecție despre ce înseamnă, pentru ea, egalitatea în fața legii

de Serban Cionoff    |    26 Ian 2023   •   12:42
Astăzi, Monica Macovei ne-a dat o lecție despre ce înseamnă, pentru ea, egalitatea în fața legii
Sursa foto: Genevieve ENGEL

Putea să fie știrea zilei, ar n-a fost! Astăzi,26 ianuarie 2023, Monica Macovei a venit la Parchetul Curții de Apel Constanța pentru a da declarații privind accidentul produs pe DN 39 în luna octombrie a anului trecut în urma căruia a fost grav rănit conducătorul unei motociclete.

Faptul că audierea conducătorului mașinii care, potrivit constatărilor poliției, a provocat accidentul, fostul ministru de justiție Monica Macovei, a ajuns în fața procurorilor la mai bine de trei luni după, se datorează gravelor răni provocate motociclistului și care au necesitat o atât de lungă perioadă de spitalizare. Cererea plângerea penală împotriva Monicăi Macovei fiind semnată de către fiul victimei, ceea ce, iarăși, spune foarte mult despre gravele consecințe ale faptei.

 Lasă, însă, că nici Monica Macovei nu a stat cu mâinile în sân în acest răstimp! Așa că, după ce la scurtă vreme după accident , fosta procuroare a regimului unic, rapid convertită într-o intransigentă porta-voce a societății civile de rit sorosist, a făcut o declarație în care le transmitea confraților de la Parchetul din Constanța prețioase indicații despre cum să cerceteze și ce încadrare juridică să dea cazului său. Indicații pe, însă, exact care procurorul de caz nu a dorit să le pună în aplicare, așa că s-a trezit el însuși dat în judecată. De către Monica Macovei, firește! Numai că doamna în cauză nu a prea avut câștig de cauză, magistrații de la judecătoria sectorului 4 fin București respingându-i cererea, iar sentința rămânând definitivă.

 Ei bine, aici a fost acel moment în care mai mulți oameni de bună credință și, mai ales, de o mare naivitate- printre care și subsemnatul- am considerat că,mai bine mai târziu decât niciodată, procuroarea și cetățeana Monica Macovei va înțelege ce înseamnă, cu adevărat, egalitatea în fața legii! Mare amăgire, din care, astăzi, ne-am trezit la realitate. Mai bine spus, astăzi, Monica Macovei și comportamentul ei, ne-au trezit la realitate! Pe scurt, doamna cu pricina a venit la Parchetul Curții de Apel din Constanța dar a refuzat să dea declarații! După care a ieșit pe ușa din dos a instituției, nu care cumva să o deranjeze întrebările sâcâitoare ale jurnaliștilor sau, mai știi?, niște vorbe de bine pe care ar fi dorit să îi le transmit, ca de la om la om și prin viu grai, persoane aflate în perimetru.

 Ne putem, desigur, întreba care au fost motivele pentru care tocmai Monica Macovei, neînfricata și neobosita promotoare a respectului față de lege și de împărțitorii de dreptate, procedează într-un asemenea mod atunci când se află în situația de fi cercetată în conformitate cu practicile pe care ea însăși, ca ministru de justiție, le-a reformat din temelii? Făcând asta nu doar de capul său, ci sub înaltul patronaj al Amiralului Dezastrului Național, adică al președintelui Traian Băsescu. Să îi fie ,oare, teamă Monicăi Macovei să dea ochii cu roadele așa-zisei justiții reformate până la dezastru sau, poate, pentru că avea suspiciunea rezonabilă că procurorii constănțeni nu mai vor să dea ascultare comenzilor din vremea supremației funestului binom, a refuzat să facă declarații în fața lor și a fugit pe ușa din dos a clădirii?

Scriam la început că vizita de azi a Monicăi Macovei la Parchetul Curții de Apel din Constanța ar fi putut să fie știrea zilei, dar, dată fiind întorsătura pe care au luat-o lucrurile, nu ar prea mai avea de ce să fie. Deși, dacă stau și mă gândesc mai bine, încă nu este timpul pierdut. Așa că, dacă face Monica Macovei niște declarații fulminante în care să pună în evidență că, de fapt, refuzând să dea declarații în fața procurorilor constănțeni, de fapt a refuzat să pactizeze cu o justiție în care nu își mai găsește locul? Sau, mai rău, dacă îi dă, încă, o dată în judecată pe procurorii de la Constanța , că doar, vorba aia, are experiență în materie. După cum, la fel de bine, ne putem aștepta ca pe piața mass media să apară comentarii foarte la obiect și imparțiale foc care să îi susțină cauza. Om trăi și om vedea!...

Până atunci, însă, aș zice că trebuie să reținem adevărata învățătură a evenimentului și anume că astăzi, Monica Macovei, ne-a dat o lecție despre cum înțelege EA că se aplică în cazul EI principiul egalității în fața legii. Adică, pur și simplu sfidând legea și pe cei chemați să o aplice!

       

×