x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O seară cu NASA

O seară cu NASA

de Roxana Roseti    |    19 Noi 2010   •   11:36

Ziua de luni a săptămânii care tocmai a trecut. Se anunţa aceeaşi primăvară de noiembrie. Deodată, respectabila agenţie spaţială NASA informează că va susţine o conferinţă de presa specială, pentru a prezenta public, cităm: „un obiect excepţional aflat în vecinătatea noastră cosmică”.

Site-uri dedicate ştiinţei, bloggeri, ziare de pe mapamond sar în sus, Facebook-ul e în delir. O colegă mă întreabă oare ce face „sosia” ei din universul paralel. Îi răspund că prepară băuturi albastre şi creşte cai verzi. Nu pe pereţi. Apoi seara… Se anunţă febrilă, ecranul televizorului este deja „împărţit”: într-o parte domnii care vorbesc despre România aflată în colaps, iar în cealaltă ştirea – afişată cu litere mari, că la 19:30, ora României, va fi conferinţa de presă a NASA. La 19:20  deja situaţia scapă de sub control, politicul se amestecă cu spaţialul…

La 19:25 apare din nu ştiu care senin un domn care spune, pe un ton ameninţător, că nu e bine să mâncăm seara, „mai ales ştrudele care au multe E-uri!”. Ok… Când eram aproape pregătiţi pentru întâlnirea de gradul trei, poc! (ca să nu zicem altceva…), apare cea mai tânără gaură neagră! Mi se pare suspect de metaforică NASA vizavi de alăturarea obiect excepţional-gaură neagră... Ies la aer. În timp ce primăvara de noiembrie este violată de un miros proaspăt de gogonele, iar respectabila administraţie a blocului a afişat că se opresc gazele, mă întreb ce s-a ales oare de bărbatul şi femeia de pe acele faimoase plăcuţe din anii ’70,  purtate de sondele spaţiale americane Pioneer 10 şi 11, în eventualitatea că acestea vor fi interceptate de forme de viaţă extraterestră.

×
Subiecte în articol: insolenţa de duminică