x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Oprescu out, Piedone in?

Oprescu out, Piedone in?

de Radu Tudor    |    10 Sep 2015   •   05:35

Unul dintre cei mai importanţi lideri politici ai momentul mi-a pus o întrebare în pauza de publicitate a emisiunii pe care o realizez: „Dacă arestarea lui Oprescu resetează complet bătălia pentru funcţia de primar general al Capitalei, e posibil să-l vedem pe Cristian Popescu Piedone candidat cu şanse mari ca UNPR să pună mâna pe Primăria Generală cu buget de două miliarde euro anual?“.

Întrebarea mi s-a părut şi interesantă, şi provocatoare. Se ştie că UNPR este o formaţiune politică agreată de sistemul de securitate naţională, genul de partid ascultător şi care nu mişcă în front. Drept care Piedone ar putea fi relocat urgent prin ordin de zi de la Sectorul 4 la Primăria Generală. Dat fiind faptul că are notorietate şi chiar şanse mari să câştige acum când Sorin Oprescu este în cel mai mare necaz al vieţii sale.

Înţeleg că primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, ar putea fi vexat de această decizie, el visând de ani buni la Primăria Generală. Dar totul depinde acum de ordinul generalului Oprea, de teama căruia tremură toţi subordonaţii din partid. Sunt convins că merită să discutăm dacă recenta arestare a lui Oprescu a creat o pârtie pentru Piedone.

Asta cu atât mai mult, cu cât un sondaj de ultimă oră arată că PSD e peste PNL la Bucureşti. Deci Cristian Buşoi ar avea mai puţine şanse decât Piedone susţinut de PSD+UNPR. Meciul se joacă. Noi urmărim cu atenţie. Suntem numai ochi şi urechi…

www.radu-tudor.ro
 

×