x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Petrecerea

Petrecerea

de Roxana Roseti    |    17 Dec 2006   •   00:00
Petrecerea

E vorba despre faptul ca cercetato- rii britanici s-au gandit ca n-au mai facut demult un studiu si au mai ga- sit un subiect disecabil: petrecerea de Craciun.

Nu, nu este vorba despre filmul cu Peter Sellers. E vorba despre faptul ca cercetatorii britanici s-au gandit ca n-au mai facut demult un studiu (deja ne-am obisnuit cu sintagma "un studiu al cercetatorilor britanici…") si au mai gasit un subiect disecabil: petrecerea de Craciun. Minunatii au publicat si o brosurica cu sfaturi pentru o asemenea petrecere, pe care au oferit-o sadic firmelor britanice. Cercetatorii spun ca distractia de Craciun reprezinta o buna ocazie de a vedea adevarata natura a angajatilor! In plus, ar fi un prilej agreabil pentru lingusitori de a se apropia de sefi.

"De obicei, asemenea petreceri se termina cu mult alcool si incidente jenante care pot pune in pericol casnicii, cariere si prietenii", se mai spune in brosura. In acest caz, nu ne mai mira ca numarul directorilor (tot britanici, nu va agitati degeaba) care organizeaza o petrecere de Craciun anul acesta a scazut la 61% de la 86% in urma cu doi ani, potrivit unei anchete, realizata de Chartered Management Institute.

Adevarata natura se poate vedea cu ochiul liber la o adica, pentru cine are vedere buna. Cat priveste lingusitorii, sunt distractivi si usor de depistat. Restul, respectiv alcool si incidente jenante, sunt inevitabile. Ce ne facem? Tigancile isi strigau ieri ghioceii, au inviat gargaritele, am vazut un boboc de trandafir intr-o gradina, inconjurat de frunze ramase din toamna, meteorologii zic ca de luni iarna si-ar intra in drepturi, asa ca mai bine incingem un bal al anotimpurilor, ca oricum s-au amestecat toate. Ne amestecam si pe noi asa cum suntem, cu bune, cu rele, cu ghioceii ce au furat din rosul Craciunului si iese o petrecere. Pur si simplu.

×
Subiecte în articol: editorial