x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Premierul României, interceptat de SRI!

Premierul României, interceptat de SRI!

de Radu Tudor    |    24 Iun 2015   •   22:30
Premierul României, interceptat de SRI!

În ciuda unei creşteri economice absolut spectaculoase certificată de organismele europene, România se confruntă di nou cu o gravă criză politico-judiciară. Cele două componente nu mai pot fi separate.

Între preşedintele Iohannis şi premierul Ponta a izbucnit un război de-a dreptul fierbinte, cu tot armamentul convenţional pus la bătaie. Am spus recent că sejurul lui Ponta în Turcia e legat de uriaşele presiuni pe care DNA le face asupra lui. Că atât operaţia, cât mai ales convalescenţa puteau fi – bine merci – făcute în România.

Avem, Slavă Domnului, destul spitale şi centre medicale de stat sau private pentru asta. E libertatea unui om unde-şi tratează problemele de sănătate, aici nu pot critica dorinţa lui Ponta. Şi nici nu pun la îndoială diagnosticul sau durerile recuperării.

Eu reafirm însă că premierul a ieşit un pic din scenă pentru a detensiona o situaţie gravă pentru România, cu nişte consecinţe incalculaile pentru economia ei, pentru o guvernare cu cifre bune, cum se spune. Acum cel care spune că DNA vrea capul lui Ponta este chiar omul de casă al premierului.

Miliardarul Sebastian Ghiţă, deputat şi patronul unor firme extrem de prospere, dar şi al postului România TV, e cel mai apropiat om politic şi de afaceri al premierului. În comunicatul DNA, apare aceeaşi frază standard: „În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii”.

Adică Ghiţă a fost interceptat de SRI în timp ce-l controla parlamentar. Şi în timp ce vorbea des la telefon cu Ponta. Şi premierul a căzut pe tehnic prietenului său Sebi? Vom avea stenograme cu premierul României în funcţie interceptat de cel mai important serviciu secret? Uau, asta e chiar o noutate! După cum zicea luni Iohannis în Parlament: „Acest moment nu va întârzia să vină”.

 

×