x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Se anunta vremuri interesante

Se anunta vremuri interesante

de Radu Tudor    |    22 Oct 2005   •   00:00
Se anunta vremuri interesante

Au inceput sa iasa la iveala informatiile confidentiale din dosarul Omar Hayssam. In perioada crizei ostaticilor, afland o serie de amanunte confidentiale, ma intrebam: oare vom afla vreodata culisele anchetei si legaturile conexe din politica ale lui Hayssam? Iata ca vremea a sosit.

Investigatiile au fost pritocite in asa fel incat sa duca spre un rezultat cu miza politica. Stiute fiind conexiunile puternice ale lui Hayssam, in special cu PSD. Era inevitabila mentionarea unor nume grele din fostul partid de guvernamant daca se dorea aflarea trecutului infractional al sirianului. Foarte multi golani consacrati, spalatori de bani, mafioti notorii si smecherasi scapatati au roit in jurul PSD. Folositi, incurajati, sprijiniti in afaceri suspecte, in obtinerea unor contracte grele cu statul roman, acesti mafioti ajunsesera la performanta de a-si controla protectorii. Le influentau deciziile, vorbeau in targ in numele lor. Degeaba se chinuia Adrian Nastase sa-si construiasca o imagine de politician european, simpatizat si popular. Toate realizarile bune ale guvernarii sale au fost estompate de izul mafiot al marilor afaceri din perioada 2001-2004.

Omar Hayssam era una din emblemele mafiei arabesti ce roia in jurul PSD. Ajuns multimilionar in dolari pe mana partidului al carui membru era din 1994, sirianul era o prezenta binecunoscuta prin delegatiile prezidentiale, guvernamentale, la marile licitatii aranjate sau in birourile demnitarilor. Dan Ioan Popescu a recunoscut ca organizatia Bucuresti a primit cateva zeci de milioane in mod oficial (cat o fi platit la negru sirianul?), Viorel Hrebenciuc a mentionat ceva despre o intalnire privind negocierea asupra unui teren ultracentral, Ioan Talpes a relatat despre o intalnire la Palatul Cotroceni.

Nu sunt putine persoane care au vazut nume grele din PSD in compania unor "puscariabili". Si acum, toti cei care au vazut cu ochii lor acele evidente ale unor relatii foarte stranse, asista siderati la dezmintirile publice. Fara nici un pic de jena, grangurii PSD se dezic de Hayssam. Dupa ce au invartit impreuna milioane de dolari si l-au muls pe arab de sume uriase, ulii social-democrati fug ca potarnichile.

Cazul Hayssam, implicarea sa in organizarea rapirii jurnalistilor romani in Irak, este cel mai bun prilej pentru PSD de a-si face curatenie in propria ograda. Daca si acum se ascunde gunoiul sub pres, iar persoanele manjite pana la cot vor sta la masa cu noua generatie de lideri, mai tineri si mai onesti, alesi in fruntea partidului, PSD nu mai are nici o sansa. Va ramane pe veci o structura politica asociata cu mafia si coruptia.

E adevarat ca pe Omar nu l-au ajutat doar PSD-istii. Dar e in mare parte creatia lor. Pe dosarul sau de efectuare a serviciului militar in Romania sta semnatura unui general celebru, aflat azi intr-o functie importanta in stat. Dosarul are suficiente bube incat sa fi atras si raspunderea generalului. Nu-i asa, domnule Traian Basescu?

Declaratia data de Mohammad Munaf, complicele lui Hayssam, mai cuprinde o serie de amanunte picante, care ar trebui verificate cu atentie.

In documentul elaborat in faimoasa puscarie Abu Ghraib, Munaf mentioneaza si numele lui Adrian Nastase. O fi scapat presei acest amanunt foarte important sau, la traducerea in limba romana, numele s-a volatilizat? Poate e doar o diversiune mentionarea lui Nastase. Dar lucrul acesta trebuie verificat si dat un raspuns oficial. In plus, se pare ca actiunea de blocare a unor conturi din strainatate ale unor oameni politici si de afaceri are legatura si cu dezvaluirile facute de Munaf.

Se anunta vremuri interesante, nu-i asa?
×
Subiecte în articol: editorial psd hayssam