x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Si, e de bine sau de rau?

Si, e de bine sau de rau?

de Tudor Octavian    |    13 Oct 2006   •   00:00
Si, e de bine sau de rau?

Sotia unui deputat afla dintr-un ziar al opozitiei ca barbatul ei a fost facut bou de sef.

Profund afectata de cele citite si convinsa ca toti se uita la ea ca la consoarta boului, femeia se pune pe plans, iar la unsprezece noaptea, cand deputatul se intoarce acasa de la partid, il ia la rost: "Ma, tu n-ai mandria ta? Pai, sa-mi zica mie oricine vaca, il mananc de viu! Trebuia sa-i spui in fata: ba, nenorocitule, pe cine faci tu bou si vita incaltata, ca-ti mut falca din loc!!!". "In primul rand - o informeaza barbatul cu acelasi glas potolit cu care isi adoarme adversarii si colegii la Camera - ca nu mi-a zis deloc vita incaltata, ci doar bou. In al doilea rand, sa stii ca e de bine. Ma ia in seama. Dupa ce ma ia in seama asa, ii pare rau si incepe sa ma ia in seama si altfel".

La o saptamana dupa incident, ziarele scriu ca deputatul e incoltit de garda financiara si de parchetul anticoruptie si o tin in vesti proaste zile de-a randul. Sotia, pe care o lasa nervii, nu mai iese din casa, dar parlamentarul e mai vioi ca niciodata. "Las-o balta - o lamureste el - ca-i de bine. Oricum n-o sa patesc nimic. Iar lumea o sa spuna: domnule, ce spate tare are asta, nu vezi ca nu pot sa-i faca nimic! Asculta la mine, ca-i de bine." Sotia parlamentarului, fata de la tara cu profesionala la baza, nu c-ar fi proasta, dar nu intelege deloc cum e cu raul, care-i de bine si cu binele, care-i de rau. Si intrucat un analist cu gura spurcata, de la un post de televiziune, il lauda pe deputat zicand ca avem, in sfarsit, si un tip vertical, se bucura.

La miezul noptii trecut, cand deputatul vine frant de oboseala si nu vrea altceva decat sa intre un minut in baie si apoi sa se culce, o apuca tandretea. "Ai vazut ce scrie de tine - ciripeste ea ca odinioara, cand n-avea decat cincizeci si patru de kilograme, nu optzeci si noua - scrie ca esti singurul care te tii drept. E de bine, nu?". "E prapad - se lamenteaza deputatul. Si macar dac-ar fi vorba de ce-as fi zis eu. Dar nemernicul de vice, stii tu care, ii spune la ureche c-as fi zis nu stiu ce... Si pana sa-l conving pe sef ca n-am zis ce a zis ala c-am zis, gata, nu ma mai ia in seama..." Totusi, in noaptea urmatoare deputatul e el tandru, in ciuda celor o suta douazeci de kile la care a ajuns in numai patru luni de la alegeri, si o cauta prin pat pe femeie, pana ce se trezesc amandoi jos. "E de bine, mamico, seful a fost dragut cu mine, mi-a zis iar "ma, boule". La fel cum iti spun eu acum vaca, vacuta mea iubita si pufoasa, vitelusa mea dulce... Vezi, in pat suna altfel." Femeia, careia sotul ii spune pentru prima oara in douazeci de ani de casnicie, vaca, nu stie daca e de bine sau de rau. Ca s-o imbuneze, barbatul ii cere ca nu mai fie proasta si sa asculte ce-i spune el, care macar la politica se pricepe. "M-ai facut vaca si proasta si grasa - urla plina de transpiratie si cu ochii in lacrimi femeia. Am si eu demnitatea mea. Sunt mama copiilor tai, animalule!". "Dar e de bine", spune profund afectat deputatul. "Ce, puisorul tatii mic si scump, te-as fi facut eu vaca si proasta, daca nu era de bine?!".

×
Subiecte în articol: editorial