x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale SMS pentru Caragiale

SMS pentru Caragiale

de Roxana Roseti    |    28 Ian 2007   •   00:00
SMS pentru Caragiale

Sa zicem ca, printr-un efort matusa- lemic al vietii, printr-o minune rara si oarecum redundanta, ar mai fi trait. Cum si-ar fi petrecut o zi din viata lui? A cui? A lui Caragiale, monser.

Sa zicem ca, printr-un efort matusalemic al vietii, printr-o minune rara si oarecum redundanta, ar mai fi trait. Cum si-ar fi petrecut o zi din viata lui? A cui? A lui Caragiale, monser. Par egzamplu, cum si-ar fi petrecut ziua de nastere (acusica e, la 30 ianuarie)? In loc de la bulivar birjar, ar fi luat troleibuzul 65. Nu l-ar fi lasat moftangii, babutele sfioase si aurolacii punguiti sa ia un loc. I-ar fi turtit palaria papornitele taranilor doritori de gara cu tren, obositi de atata UE si de o Piata Matache care nu-i mai vrea. Ar fi coborat la o statie aiurea, numai ca sa mearga pe jos pana la Capsa. Odata ajuns acolo ar fi stat peste drum. Curand, l-ar fi inconjurat niste coate-goale, mate-fripte, pierzatori de scump timp al bomboanelor agricole rontaite plescaitor. Intr-un tarziu, ar fi traversat spre Brandusa, tiganca florareasa ce-si striga marfa de peste 10 ani. "Frumosule, gorobetule, ochiosule, pupati-ar mama palma, ia o floare de la tiganca". Nu vrea floare, vrea ceva cu copertina, o zeama de amandina, un aperitiv. Ce aperitive, ca au E-uri. Ar simti ca, in ziua de azi, muschii rasului au luat forma fierului de calcat purici. E plicti (adicatelea plictisit), e obo (adicatelea obosit) si sicti (adicatelea sictirit). Ar avea mobil? Ar avea. Unul comod. Dar, nu s-ar descurca usor cu SMS-urile, i-ar paraliza mana doar incercand sa butoneze "Bibicule". Cu decriptatorii astia care intra si in viata mesajelor ar primi numai chestii codate.

Sa-i dau un SMS? Ii dau: "Mica putrefactie a vorbit cu Mita. Mita zice ca Baston e plecat. Incercam prin Exterminator. Alba ca Zapada cheama Stejarul. Receptie". Baiete, doi mititei.

×
Subiecte în articol: editorial