x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tristeţe velo-couture

Tristeţe velo-couture

de Roxana Roseti    |    07 Feb 2010   •   00:00
Tristeţe velo-couture
5539-113290-dsc_6512.jpgDragostea nu poate trăi fără sex.  Iubirea poate trăi fără orgasm. Cele două fraze tocmai menţionate nu îmi aparţin, le-a scris Crisbăşan la rubrica sa din pagina 21.

Trebuie să recunosc că îl invidiez sincer pentru ce-a putut „să scoată din el" (că tot este o expresie la modă...) la rubrica sa din acest week-end. Cum la fel re­cunosc drept minunată ideea Elsei Exarhu de a scrie despre istoria băilor şi a ritualurilor de îngrijire (pagina 31). „Spălatul e doar o ches­tiune de modă. Asta a făcut posibil ca Elisabeta I a Angliei să afirme: «Fie că e nevoie sau nu, eu o dată la trei luni mă spăl»!, menţionează Elsa. Corect! Şi, fie vorba între noi, ce interesant trebuie să fi mirosit Elisabeta...

În altă ordine de idei, nici nu îmi trecuse bine starea de tris­teţe velo-couture intervenită atunci când creatoarea americană Cynthia Rowley şi-a lansat colecţia limitată de biciclete în culori vesele cu accen­te florale (vă daţi seama ce frumoa­să nebunie, dar, totodată, ce costisitoare nebunie), că această sta­re a re­venit. Vinovate sunt bicicletele roz de la pagina 43.

Să mergi pe o bicicletă roz, cu coşuleţ, reprezintă o imagine care nu prea are de-a face cu Ro­mâ­nia, aici ar fi vis călcat prea curând de puzderia de maşini. Tristeţea velo-couture nu poa­te fi decât tre­că­toare, deoarece de aceea s-au inventat bunicii şi înve­chi­tele, dar frumoasele lor biciclete de la ţară.

×
Subiecte în articol: editorial