x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Animaţia 'Ratatouille' a câştigat Roşia de Aur

Animaţia 'Ratatouille' a câştigat Roşia de Aur

21 Ian 2008   •   00:00

Filmele 'Ratatouille' şi 'Once' s-au bucurat de aprecierile cinefililor şi ale criticilor de film deopotrivă şi au primit şi principalele premii cu ocazia celei de-a 9-a Gale Roşia de Aur (Golden Tomato Awards), informează Associated Press.



Filmele 'Ratatouille' şi 'Once' s-au bucurat de aprecierile cinefililor şi ale criticilor de film deopotrivă şi au primit şi principalele premii cu ocazia celei de-a 9-a Gale Roşia de Aur (Golden Tomato Awards), informează Associated Press. Premiul Roşia de Aur se acordă celor mai bune filme scoase cu un an în urmă, iar câştigătorii sunt determinaţi în urma cronicilor de film publicate fie în presa scrisă sau online, premiile îndreptându-se spre filmele cu cele mai favorabile astfel de cronici. 'Ratatouille', povestea animată a unui şoricel cu neaşteptate veleităţi culinare, a obţinut nu mai puţin de 96% procentaj favorabil, conform 'tomatometrului' de pe acest site. Povestea irlandeză de dragoste 'Once', care a obţinut titlul de cel mai bun film în ediţie limitată şi cel mai bun musical, a obţinut un procentaj de 98%.

Filmul 'Atonement' a obţinut un premiu Golden Tomato la categoria film de dragoste, 'The Bourne Ultimatum' s-a impus la categoria rezervată filmelor de acţiune, 'Juno' a fost numit cea mai bună comedie, iar 'No Country for Old Men' a primit Roşia de Aur pentru cel mai bun thriller. Pelicula 'Away From Her' a primit titlul pentru cea mai bună dramă, 'Sicko' pentru cel mai bun documentar, iar 'Grindhouse' pentru cel mai bun film horror. Filmul 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' şi-a adjudecat propria 'roşie' la categoria filmelor SF/fantasy, iar 'Enchanted' a câştigat la secţiunea cel mai bun film de familie. Filmul 'The Host' a fost numit cel mai bun film străin.

×
Subiecte în articol: magazin film