x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 10 milioane de chinezoaice, cadoul lui Zedong pentru Kissinger

10 milioane de chinezoaice, cadoul lui Zedong pentru Kissinger

de Corina Andriuta    |    13 Feb 2008   •   00:00
10 milioane de chinezoaice, cadoul lui Zedong pentru Kissinger

12:14 • Multe dintre dialogurile realizate între preşedinţii de stat sau de guverne rămân tabuuri pentru muritorul de rând. Uneori, după ce ele sunt declasificate şi pot fi accesate de oricine, aceste dialoguri se dovedesc a fi destul de spumoase şi siropoase. De pildă, în 1973, preşedintele chinez Mao Zedong a vrut să-i facă lui Henry Kissinger un cadou bizar: 10 milioane de chinezoaice! – informează lenta.ru.

Multe dintre dialogurile realizate între preşedinţii de stat sau de guverne rămân tabuuri pentru muritorul de rând. Uneori, după ce ele sunt declasificate şi pot fi accesate de oricine, aceste dialoguri se dovedesc a fi destul de spumoase şi siropoase. De pildă, în 1973, preşedintele chinez Mao Zedong a vrut să-i facă lui Henry Kissinger un cadou bizar: 10 milioane de chinezoaice! – informează lenta.ru.

HAZLIU. Propunerea făcută de preşedintele chinez este relatată în documentele istorice care au fost scoase din arhive abia marţi, deşi a fost realizată în anul 1973, în timpul unei discuţii pe care Mao a avut-o cu politicianul american Henry Kissinger - consilierul lui Richard Milhous Nixon în acea perioadă. Mao se plângea de situaţia economică încordată, dintre cele două ţări. Pe acest fond, preşedintele Chinei a vrut îşi arate prietenia într-un mod ciudat: “China este o ţară foarte săracă şi avem surplus doar de femei.Vi le dăm vouă!”. Liderul chinez s-a arătat dispus să transporte surplusul de chinezoice în SUA, menţionând: “Poate veţi înţelege cât de greu ne este nouă...” Cei care au participat la această întâlnire au reacţionat la cuvintele lui Mao Zedong cu râsete, iar Henry Kissinger nu a fost de acord cu propunerea.

×
Subiecte în articol: magazin