x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 15’ de incalzire - Carmen Bruma: jogging si cocteil de fructe

15’ de incalzire - Carmen Bruma: jogging si cocteil de fructe

12 Mai 2005   •   00:00

Un singur lucru nu-i lipseste lui Carmen Bruma: energia. Doua lucruri ii lipsesc lui Carmen Bruma: plictiseala si starea "leguminoasa".

  • de MIRUNA MIHALCEA
  • HEALTH & CARE
  • Reteta ei nu-i prea complicata. Desi, la prima vedere… Multa diversitate in orice gen de preocupari, care sunt musai cu caru’, jogging, legume colorate si… o lucrare de master in lucru, anexa la jobul de redactor-prezentator si corealizator al emisiunii "Kilocruciada", la Realitatea TV. Daca la reteta amintita se adauga si o formatie profesionala de jurist, atunci cocteilul de activitati e gata si putem vorbi de un om cu pofta de viata!

    ADIO 30 DE KILOGRAME! Carmen s-a pus serios pe treaba pe la vreo 18 ani. Atunci cand a urmat o dieta alimentara stricta si s-a descotorosit de cele 30 de kilograme in plus fata de greutatea normala la varsta si la inaltimea aceea. "Oricat ai fi de tanar, cand dai jos atata strat adipos, pielea se lasa, vrei, nu vrei. Asa ca n-am avut incotro si m-am apucat de sport." De atunci alearga de cate ori are ocazia, inoata si, in general, e foarte constiincioasa in a-si pune muschii la treaba, prin orice metoda.

    ORDINE ALIMENTARA. De 6 ani incoace sportul a devenit sarcina de lucru. Nu la-ntamplare, ci organizat, cu toate fortele-nainte. Motiv pentru care a decis sa faca nitica ordine in regimul alimentar, ca sa nu puna seara la loc caloriile de care tocmai s-a descotorist la joggingul de dimineata. Pe aceasta cale, a incetat orice fel de colaborare cu carnea de porc. Anexele "pai", pe numele lor adevarat cartofi prajiti, s-au solidarizat cu carnea de porc si nu s-au mai delectat in baia de ulei incins din diversele tigai sau alte vase pentru gatit din recuzita bucatariei lui Carmen.

    CURCUBEU DE FRUCTE SI LEGUME. In schimb, cand vine vorba de cererile exprese de proteine si de vitamine ale organismului, stomacul a-nvatat sa-si delecteze "papilele gustative" cu legume si fructe. Dintre cele mai variate. Obligatoriu cinci feluri pe zi, fiecare de alta culoare. Iar nutritionistii sunt "stilistii". Nu, legumele si fructele nu organizeaza nici o parada a modei in frigider. Totusi studiile specialistilor arata ca fiecare culoare a unei legume sau a unui fruct functioneaza pe principiul unui semnalizator. Adica indica felul si aportul diferit de vitamine. In concluzie, mancati un curcubeu de fructe si legume!

    SPORT. Regula de la care nu se abate niciodata este sportul practicat de cel putin trei ori pe saptamana. Fie ca e vara si alearga prin parcuri (preferatele sunt Herastrau si Lia Manoliu), fie ca e iarna si merge la bazin si la sala. Mai nou, a cam rarit-o cu preferatul ei, Herastraul, pentru ca au betonat toate aleile si, se pare, alergatul in aceste conditii poate rezulta in afectiuni ale coloanei vertebrale. Aviz amatorilor! Iarna nu alearga dintr-un motiv lesne de-nteles: riscul de guturai. E fan gimnastica aerobica. Si nu numai fan, dar si instructor cu certificat. Ca varianta ceva mai agresiva la aerobic, Carmen practica si tae-bo. Ce o motiveaza? Faptul ca, "daca faci sport esti mult mai vioi, nu mai mergi ca o leguma si nu mai gafai dupa doua trepte de parca ai fi urcat sapte ani". Spagatul pe doua scaune l-a-nvatat de la Mircea Badea… A! Atat e de impatamita intr-ale sportului, ca-n fiecare toamna participa la concursurile de alergat. Anul trecut a castigat un telefon, pentru ca s-a clasat in primii zece. Acum spera la mai mult…

    Sa curga cremele si ciocolata!

    Are o singura slabiciune. Dulciurile. Dintre toate, inghetata e preferata ei. Urmeaza prajiturile cu crema, foarte siropoase, baclavaua si sarailiile, care se lipesc de maini. Cum rezolva cu poftele? Simplu. Seara se abtine obligatoriu. Insa dimineata nu se da-n laturi sa-si faca niste clatite cu dulceata sau chiar sa manance o ciorba sanatoasa. Norocul ei ca nu-i plac sosurile!
    ×