x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 15’ de-ncalzire

15’ de-ncalzire

28 Apr 2005   •   00:00

HEALTH & CARE
Fitness si pofta de viata cu Cristina

In aceasta saptamana inauguram o noua pagina: "Healt & Care", care incearca sa va spuna cum sa aveti grija de dumneavoastra. Prima "clienta" care ne destainuie secretele ei: Cristina Teodorescu.

  • de MIRUNA MIHALCEA

  • De doua saptamani s-a dat startul la Cupa Presei la Slabit. Cristina Teodorescu s-a-nscris in cursa. Nu lupta cu kilogramele. Pur si simplu, are grija de ea!

    E-nalta, supla, il citeaza pe Camil Petrescu, a jucat baschet si fotbal, a-nvatat sa-noate in Franta acum vreo doi ani. E blonda cu ochi albastri, aproape hipnotici.

    TOT DIN BIOGRAFIE. De asemenea, demn de luat in seama, Cristina Teodorescu si mancarea nu sunt dusmani. Sunt o echipa si dau rezultate facand, pe rand, compromisuri. Cand Cristina ignora sarmalutele de la mama si iese la cina cu fructele si legumele, cand verdeturile se retrag cuminti in unghere-ntunecate ale frigiderului, lasand loc unei bucati "sanatoase" de costita afumata. Un singur compromis e complet interzis. Acela referitor la respectul de sine. Care, de cele mai multe ori, chit ca vrem sau nu sa recunoastem, are legatura cu felul in care ne-ngrijim.

    ASPECTUL SE CUNOASTE DE DIMINEATA. 15 minute de fandari, genuflexiuni, bricege (un gen de abdomene ceva mai complexe), rotatii ale bratelor, capului, extensii si, in principiu, "orice pune corpul in miscare si da pofta de viata".

    DIN FRIGIDER ADUNATE… Incearca sa mentina un echilibru constant intre "pofte" si "ratiune". Sarmale, tort de ciocolata, clatite, pe de o parte, si legume, fructe si iaurturi fara grasimi, pe de alta parte. Nu respecta obsesiv regula vestitei infometari de dupa ora 18:00. Numai daca nu pregateste o emisiune, ceva, sau vreo prezentare de moda. "Cand stii sigur ca te vede o lume-ntreaga, civilizat este sa ai grija ca aspectul tau sa fie impecabil. Din nefericire, dieta cu pofte face mai mult rau decat bine". Si totusi… "Cea mai buna leguma ramane porcul!"

    ANTECEDENTE. Baschet de performanta la "Club Vo-inta" din Bucuresti, intre clasele a 5-a si-a 9-a. Cu diploma pentru "Cea mai buna jucatoare tehnica". Joaca fotbal in timpul liber, in echipe mixte. Nu mai practica sport de performanta din cauza unei entorse pacatoase la glezna, vindecata pana la urma de un vraci ciudat din Italia. "Nu comentez, nu stiu cum a facut, cert e ca m-a vindecat."

    Sfatul Cristinei: "N-am o reteta universal valabila. Totusi recomand oricui sa ceara sfatul medicului pentru orice tip de actiune asupra corpului sau organismului."

    Sfatul specialistului: "Cine vrea sa slabeasca trebuie sa stie ca stimularea activitatii cardiovasculare conteaza cel mai mult." In termeni populari, asta-nseamna efort sustinut si prelungit pe bicicleta sau la bazin.

    Locatie: World Class Fitness Academy Downtown.


    CU TOTI MUSCHII
    Acasa n-are aparate speciale, de intretinere. La sala merge... aproape deloc. Asa ca noi am invitat-o la o ora de fitness profesional. A cerut imediat un antrenor personal, absolut obligatoriu, in cazul in care esti incepator sau daca suferi de vreo afectiune. Atentie, efortul trebuie dozat cu atentie! Scurta incalzire, pe banda de mers. 10 minute. Fiecare categorie de muschi profita apoi de cate-un aparat special. Picioare, fata si spate, spate, piept, umeri si abdomen. Ultimele 10 minute, stepper sau bicicleta, pentru detensionare si reglarea respiratiei. In total, vreo 45 de minute. Pentru muschi mai fericiti si sange mai vioi!
    ×