x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 19 Ianuarie - cea mai neagră zi din an

19 Ianuarie - cea mai neagră zi din an

19 Ian 2009   •   00:00


Ziua de 19 ianuarie este cea mai neagră din an, afirmă psihologii, deoarece marchează punctul de vârf al temerilor legate de criza economică, banii cheltuiţi de Sărbători şi iarna care nu se mai termină, relatează Telegraph.



Data a fost aleasă deoarece lunea este urâtă de toţi cei care trebuie să se întoarcă la muncă, iar la mijlocul lunii şi-au cheltuit deja o bună parte din banii din ultimul salariu, însă mai au încă mult de  aşteptat pentru următorul.

'Factorii care afectează starea unei persoane sunt lucruri precum reţelele sociale şi accesul la bani, iar ambele pot fi afectate în această perioadă a anului. Consumul de alcool are, de asemenea, un efect asupra sănătăţii mentale, iar excesul poate duce la o dispoziţie proastă', a declarat Martin Hird, de la Universitatea din Leeds.

Ca să nu ne pierdem speranţa, Hird ne sfătuieşte că luam masa de prânz cu alte persoane, să avem o dietă echilibrată, să bem suficientă apă şi să facem mişcare.

'Este important că ştim că 'Lunea Albastră' există şi afectează oamenii. Cred că este un mod util de a avertiza oamenii în legătură cu o problemă care poate afecta mulţi oameni. Dacă vorbim despre ea, înseamnă că interacţionăm cu alţi oameni, construim relaţii şi căutăm susţinere', a adăugat Hird.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: magazin