x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 26.804 $ pe lună pentru mama lui Michael

26.804 $ pe lună pentru mama lui Michael

18 Sep 2009   •   00:00

Mama lui Michael Jackson va primi peste un milion de dolari, în fiecare an, pentru creşterea copiilor starului, din partea fondului care administrează averea acestuia, potrivit unor documente oficiale ale tribunalului din Los Angeles, informează bbc.co.uk.



Aceşti bani vor asigura cheltuielile lunare curente ale lui Katherine Jackson şi ale celor trei copii ai lui.
Suma a fost aprobată de un judecător din Los Angeles, încă din luna august, însă detaliile acestei decizii au rămas confidenţiale până de curând.

Reprezentanţii fondului prin care este administrată averea lui Michael Jackson vor aloca lui Katherine Jackson suma lunară de 26.804 dolari, în timp ce copiii artistului vor primi o alocaţie de 60.000 de dolari fiecare.

Prince Michael, în vârstă de 12 ani, Paris Michael Katherine, în vârstă de 11 ani şi Prince Michael II, în vârstă de şapte ani, sunt principalii beneficiari ai averii cântăreţului, împreună cu mama acestuia, Katherine Jackson, şi câteva fundaţii de caritate.
După moartea tatălui lor, copiii lui Michael Jackson au locuit u bunica lor, în reşedinţa familiei din nordul oraşului Los Angeles. Ulterior, Katherine Jackson a desemnată oficial tuturele copiilor.

Potrivit noilor documente făcute publice, Katherine Jackson plăteşte din suma alocată lunar salariile unui asistent, al unei menajere, al unui şofer, facturile pentru utilităţi, cheltuielile pentru îmbrăcăminte şi alimente. Nu se cunoaşte deocamdată dacă celelalte fonduri de care beneficiază Katherine Jackson sunt folosite pentru ajutarea celorlalţi membri ai familiei.

Aceste documente nu oferă detalii despre modul în care alocaţia copiilor este folosită, însă stipulează ca o sumă de 315.000 de dolari să fie plătită anual angajaţilor care au grijă de cei trei copii, iar o sumă de 160.000 de dolari va fi folosită anual pentru diverse acţiuni de divertisment şi alte cheltuieli.

Avocaţii lui Katherine Jackson au cerut detalii despre aceste plăţi, ţinute în secret de administratorii averii starului, după ce judecătorul Mitchell Beckloff a stabilit că suma totală a acestor cheltuieli nu trebuie să rămână secretă.

Judecătorul Beckloff controlează mai multe acţiuni juridice deschise la tribunalul din Los Angeles care au legătură cu averea lui Michael Jackson, contractele lui de afaceri şi câştigurile viitoare.

Administratorii averii starului intenţionează să organizeze o expoziţie itinerantă cu bunurile celebrului cântăreţ, iar filmul care prezintă imaginile filmate în timpul repetiţiilor pentru cele 50 de concerte pe care Michael Jackson ar fi trebuit să le susţină la Londra, începând din 13 iulie, va fi lansat la sfârşitul lunii octombrie.

Acelaşi judecător a stabilit ca o nouă audiere să aibă loc la tribunal, în octombrie, pentru a verifica situaţia celor trei copii, după moartea tatălui lor. în timpul ceremoniei funerare publice, desfăşurate la începutul lunii iulie, în Los Angeles, Paris a ţinut un scurt discurs, extrem de emoţionant, în memoria tatălui ei.

Presa internaţională a scris că celebrul artist american avea datorii de circa 500 de milioane de dolari în momentul morţii sale, însă averea lui a fost evaluată la peste un miliard de dolari. Michael Jackson deţinea, printre altele, 50% din catalogul Beatles şi controlul total asupra drepturilor de autor ale pieselor sale.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere". (Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea