x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 3 tipuri de succes la care poţi ajunge numai prin eşec

3 tipuri de succes la care poţi ajunge numai prin eşec

05 Apr 2013   •   23:44
3 tipuri de succes la care poţi ajunge numai prin eşec
Sursa foto: sursa foto: sfatulparintilor.ro

 De cele mai multe ori, un succes vine in urma unor ani intregi de truda si de sacrificii. Dar se intampla uneori ca un succes sa apara de unde ne asteptam mai putin, dintr-un esec. Iata 3 situatii aparent nefericite ce se pot transforma intr-un succes rasunator pentru existenta ta.

Succesul bazat pe experienta acumulata si pe invatarea din greseli
Pe marginea acestui subiect au fost facute numeroase studii ale caror concluzii se aseamana: reusita nu este dependenta de talent, cat de invatarea din greseli. Multi oameni considera ca o inclinatie catre o zona anume (arta, matematica etc) este ceva innascut. Cand nu reusesc intr-un anumit domeniu isi spun ca nu a fost sa fie si ca nu au abilitati pentru asa ceva. Altii cred ca se poate sa iti imbunatatesti orice abilitate doresti, chiar daca este innascuta sau nu, prin perseverenta si exercitiu. Cand ei au un esec, nu isi spun „Se pare ca pur si simplu nu sunt bun” Ci ei insista: „Poate ca ar trebui sa mai fac un curs cu un profesor” Sau „Poate nu mi-am dat silinta in de ajuns.” Astfel ei nu isi reevalueaza intreaga parere despre persoana lor, si se concentreaza la ce ar putea imbunatati si schimba spre a-si atinge scopurile.
Este imposibil sa iti vezi greselile si sa tragi o concluzie constructiva atunci cand incepi sa te invinovatesti si sa te consideri un ratat. Daca iti schimbi gandirea vei reusi sa iti controlezi comportamentul si reactiile si vei ajunge ca invatand din greseala in greseala sa iti atingi telurile.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

×