x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 50 Cent dă în judecată un lanţ de restaurante

50 Cent dă în judecată un lanţ de restaurante

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Iul 2008   •   00:00
50 Cent dă în judecată un lanţ de restaurante

12:46 • Celebrul cîntăreţ de rap 50 Cent a dat în judecată, miercuri, lanţul de restaurante Taco Bell, pe motiv că i s-a folosit imaginea pentru o campanie publicitară cu temă hip-hop fără acordul său şi fără a i se plăti un onorariul, informează Reuters, citat de Mediafax.

Celebrul cîntăreţ de rap 50 Cent a dat în judecată, miercuri, lanţul de restaurante Taco Bell, pe motiv că i s-a folosit imaginea pentru o campanie publicitară cu temă hip-hop fără acordul său şi fără a i se plăti un onorariul, informează Reuters, citat de Mediafax.

 

DIVERGENŢE. 50 Cent, pe numele său adevărat Curtis Jackson, a acuzat lanţul de restaurante cu specific mexican că a "diminuat valoarea numelui său" şi că a realizat o campanie publicitară prin care li se spune clienţilor că el susţine compania de alimentaţie publică, potrivit plîngerii depuse la un tribunal din Manhattan. "Fără a cere sau a obţine autorizaţia lui Jackson, Taco Bell s-a folosit de numele, personalitatea şi marca 50 Cent pentru a-si promova afacerea şi produsele", se indică în dosarul depus la tribunal. Lanţul de restaurante este acuzat că ar fi răspîndit o scrisoare, adresată lui 50 Cent, în care artistului i se cere să îşi schimbe numele de scenă în "79 Cent", "89 Cent" sau "99 Cent". Scrisoarea face parte din campania de promovare a restaurantelor, "79-89-99 Cent Why Pay More". Avocaţii artistului indică faptul că 50 Cent ar trebui să primească milioane de dolari pentru că i s-a utilizat numele, fără permisiunea sa, în această campanie."I-am făcut o ofertă de bună credinţă, caritabilă, cerîndu-i lui 50 Cent să îşi schimbe numele, pentru o zi, în 79, 89 sau 99 Cent. Am fi fost foarte încîntaţi să donăm 10.000 de dolari rezultaţi în urma campaniei unei fundaţii caritabile", a declarat Rob Poetsch, purtătorul de cuvînt al lanţului de restaurante. Dosarul de la tribunal indică faptul că scrisoarea a ajuns, în cele din urmă, la artist, însă după ce a fost distribuită printre reprezentanţii presei. Starul, în vîrstă de 32 de ani, cunoscut pentru imaginea sa de gangster, a vîndut aproximativ 22 de milioane de discuri în întreaga lume.

 

×
Subiecte în articol: magazin cent