x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A fost descoperită o nouă boală, care ar putea afecta numeroși români. Iată care sunt simptomele... :)

A fost descoperită o nouă boală, care ar putea afecta numeroși români. Iată care sunt simptomele... :)

14 Ian 2016   •   11:16
A fost descoperită o nouă boală, care ar putea afecta numeroși români. Iată care sunt simptomele... :)

Dacă ești întotdeauna în întârziere, indiferent dacă este vorba despre întâlnirile cu prietenii sau ora la care trebuie să ajungi la birou, avem o veste bună: ai un motiv întemeiat pentru lipsa de punctualitate.

Cel puțin, acest bărbat are... Jim Dubar nu a fost niciodată capabil să ajungă la timp și de aceea viața lui s-a transformat într-un coșmar: s-a certat cu prietenii, a pierdut numeroase locuri de muncă, iar iubitele l-au părăsit. De curând, scoțianul a aflat că problema lui este una patologică.

Cu toții cunoaștem cel puțin o persoană care are acest defect, dar niciodată nu ne-a trecut prin minte ca ar putea fi vorba de o boală cronică. Totuși, Jim Dubar a fost diagnostic cu o tulburare comportamentală care îl împiedică să ajungă la timp la întâlniri, informează ABC.es.

Conform rezultatelor testelor la care a fost supus, creierul bărbatului nu este capabil să estimeze cât timp trece din momentul în care începe o activitate, nu poate calcula cu exactitate duratele și, în consecință, nu poate ajunge într-un anumit loc la o oră stabilită anterior decât din întâmplare.

„Mai demult, am stabilit cu un amic să ne întâlnim în jurul prânzului pentru a pleca în călătorie și am ajuns cu patru ore mai târziu. Prietenul meu era furios că am pierdut ferryboat-ul”, povestește bărbatul.

„Cu altă ocazie, un alt prieten m-a invitat să luam masa împreună și am întârziat trei ore. M-am simțit vinovat toată viața pentru lipsa mea de punctualitate, dar acum că am aflat că de fapt este vorba de o tulburare, mă simt consolat, mai ușurat.”
 

×