x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A insela sau nu, asta e dilema

A insela sau nu, asta e dilema

de Miruna Mihalcea    |    04 Noi 2005   •   00:00
A insela sau nu, asta e dilema
PUNCTUL PE "G"
Barbatii riposteaza agresiv daca se trezesc cu "cornite". Femeile se ingrasa, nu se mai epileaza si se... resemneaza!

A insela si a te simti vinovat. A simti c-ai inselat asteptarile Universului, ale parintilor, ale partenerului, ale societatii care te-a crescut si care-ti inghite toate porcariile. A simti ca ti-ai batut joc de fericire. C-ai ucis. Dragostea si increderea. A resimti jalnic cruda realitate, aceea ca in sfarsit ai facut ce-ti doreai. Ca ti-ai adjudecat un capriciu mult ravnit, o farama de fericire egoista si meschina, construita pe nefericirea altuia si pe disponibilitatea, naivitatea sau increderea oarba a unui tert. Care ti-a cazut in plasa. Prada care a muscat momeala. A insela si a simti c-ai dat, nu c-ai luat. A insela si a simti ca nu tu ai fost vanatorul, ci vanatul. A incerca marea cu degetul si-a simti ca-i rece. A insela si a-ti dori sa plangi. Sa fii stapanul Timpului si sa-l intorci cu cheita. A-ti dori sa fii stapanul arbitrariului pe care sa-l urechezi, pentru ca exista si pentru ca te-a manat spre aiurea. A insela si-a simti ca te-ai inselat pe tine. A insela si-a simti ca te-ai tradat. Ca n-a fost decat o greseala. A insela si-a fi incapabil sa gandesti ca n-a fost nimic. Ca a trecut. A insela si-a realiza ca asta nu poate fi sters cu buretele. A insela si-ati da seama ca nu se poate sa-nseli doar cu trupul. A insela si-ati dori sa te duci, sa te tot duci…

HOINAREALA. A insela si-a rade. A continua sa inseli. A deveni maestrul jocului dublu. A realiza ca nu esti facut ca sa fii fidel. A gandi ca esti prea frumos ca sa nu se bucure lumea de tine. A gandi ca viata e prea scurta ca sa nu te bucuri tu de ea. A simti ca toata frumusetea vietii consta, de fapt, in exemplarele nenumarate cu care poti insela. A realiza ca ai neaparata nevoie de o relatie stabila, tocmai ca sa-ti poti continua jocul de-a-nselatoria. A descoperi ca-ti place sa fii adulat. Inconjurat de femei care se prabusesc la picioarele tale cat ai clipi. A-ti face o ambitie din a curta si-a cuceri. A transforma asta intr-un mod de viata. A urzi planuri si strategii de flirtat. A descoperi noi si noi tehnici de-a face dragoste. A nu le aplica niciodata cu iubita. Cu iubita adevarata. A descoperi ca "iubita adevarata" nu e cea care-ti cerseste mangaierea, ci aceea care te provoaca. Pe care n-o ai. Pe care trebuie s-o cuceresti. A descoperi ca-ti place sa joci murdar. Sa amagesti si sa pleci. Ici si colo. Niciodata in acelasi loc. Niciodata cu aceeasi persoana. A descoperi cu placere perversa ca femeilor le place sa fie mintite. A le minti c-o placere perversa. A te simti… darnic.

RAZBUNARE. Barbatii nu vor s-auda ca le-au crescut cornite. Mai bine mor. Intr-un cumplit accident rutier, opariti, inecati sau spanzurati. Orice alternativa se-arata cu mult mai onorabila decat teribila umilinta de-a afla c-au gustat si altii din prajiturica lor. Reactioneaza violent. Lovesc, cu fapta sau cu vorba. Sau parasesc. Se duc sa-si linga ranile. Sa-si aline durerea. De obicei, in bratele alteia. Culmea e ca sarmana se va transforma, fara sa stie, in nefericitul simbol al "nemernicei". Incornoratul va avea un nou obiect al urii. Si-o va insela. Asa, de-al dracului!

RESEMNARE. Femeile se resemneaza mai usor. Ele sunt "setate" sa stie ca, la un moment dat, se va intampla si asta. Se va instala un stupid sentiment de siguranta pe care ti-l da senzatia de relatie stabila. Kilogramele se vor aduna in straturi groase de celulita flescaita. Tenul se va scortosi, napadit de riduri. Sanii vor inregistra o traiectorie descendenta pronuntata. Epilatul si parfumatul se vor transforma in evenimente ocazionale. Iubirea conjugala, o ciorba reincalzita. Atunci ele stiu ca, probabil, barbatii le insala. Sufera, dar nu iau masuri. Devin comode si resemnate. Aleg falsul confort al relatiei stabile. Aleg ambalajul si renunta la continut.

SEXISME

Puiu’ lu’ mama mic

Un fel de greseala a societatii, reprezentata cu mandrie de parintii nefericiti care si-au programat fete si s-au ales cu baietei. Si, cum statea el acolo (baietelul), firav, inghesuit in scutece pufoase si ingramadit in patutul roz, special comandat pentru fetita care urma sa lumineze zilele fericitilor parinti, a-nceput sa se obisnuiasca si cu rozul. Mai tarziu prefera fustitele pantalonasilor. Parintii se hlizeau ghidusi la podoaba lor de baietel feminizat. Apoi slaveau cerul pentru ca le-a dat un baietel cumintel care se joaca si cu papusile, nu un badaran in miniatura care se catara-n copaci, se juleste-n genunchi si doarme cu masinutele sub perna.

Si s-a-nsurat. Dupa lungi si repetate incercari. Pentru ca nici o don’soara nu era pe placul parintilor. Pentru ca nici una nu-l gadila-n crestet, asa cum facea mamaica lui acasica, pentru ca nici una nu-i incalzea asternuturile reci inainte sa-si intinda el ciolanasele obosite dupa o zi-ntreaga de lancezeala. Plus ca, sa vedeti ce tupeu, nici una n-avea chef sa munceasca-n locul lui. Ca sa stea el acasa si-n weekend sa mearga la shopping cu sotia, asa cum facea cu mami, si sa-i cumpere si lui ceva toale misto, acolo. Ca uite ce dragalas e, manca-l-ar mama pe el de puiu’ lu’ mama mic! Plus ca, nemernicele, cotoharlele care nu intelegeau valoarea micutului, il mai puneau sa care si sacose cu zarzavaturi. Doamne, ce mojicie! Sa fi vazut degetele printisorului cum se-nvineteau ele de la greutate, si moaca… moaca micutului, schimonosita toata de umilinta. El, care apreciaza parfumurile bune si literatura franceza, el, care-a-nvatat latina-n scoala generala si i-a citit pe marii clasici, el sa stea dupa curu’ uneia?!
×
Subiecte în articol: şi-a insela simti