x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alain Delon va vinde luni o parte din colecţia sa de artă

Alain Delon va vinde luni o parte din colecţia sa de artă

de Jurnalul National    |    13 Oct 2007   •   00:00

Actorul francez va scoate luni, la vănzare, o parte din colecţia sa de picturi, in cadrul unei licitaţii organizate la Paris,

Actorul francez Alain Delon, colecţionar de artă respectabil, va scoate, luni, la vănzare o parte din colecţia sa de picturi, in cadrul unei licitaţii organizate la Paris, informează AFP, citat de Mediafax.

40 de picturi, printre care se numără căteva foarte scumpe, din anii '50, au fost evaluate la o sumă totală cuprinsă intre 4,6 şi 6,2 milioane de euro.

Actorul in vărstă de 71 de ani a explicat presei că doreşte să se ocupe singur de vănzarea colecţiei sale, pentru că "detestă licitaţiile postume", care au loc de obicei după luarea in primire a moştenirilor.

Zămbitor, alături de fiica sa Annouchka, in vărstă de 17 ani, Alain Delon a aruncat un ultim ochi pe tablourile de Appel, Soulages, Staël, Manessier, Hartung, Alechinsky, Riopelle, Dubuffet, Zao Wou-Ki şi Vieira da Silva in timpul unei prezentări private organizate de casa de licitaţii Drouot-Montaigne: "De ce să fiu trist dacă eu singur am decis că (tablourile nr.r) trebuie să plece?".

Pănă in prezent, cu excepţia unei expoziţii care a cuprins căteva dintre picturile din colecţia sa, organizată in mai la Paris, doar apropiaţii actorului au putut contempla tablourile, care au fost păstrate in locuinţele acestuia din Franţa şi Elveţia.

Starul a inceput să cumpere desene din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea in anii '60. A trecut, apoi, la picturi ale unor artişti din secolul al XIX-lea, precum Géricault, Delacroix, Millet şi Corot, şi la desene abstracte din anii '50.

×
Subiecte în articol: magazin