x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Albert nu şi-a plătit spionul

Albert nu şi-a plătit spionul

de Carmen Plesa    |    26 Oct 2009   •   00:00
 Albert nu şi-a plătit spionul
Sursa foto: Mario Anzuoni/Reuters



În cine se putea încrede? Aceasta era întrebarea la care principele Albert de Monaco voia să găsească un răspuns şi pentru asta şi-a angajat, în urmă cu câţiva ani, un spion. Şi nu oricare spion, ci pe Robert Eringer, celebrul "007" american, potrivit Sunday Times.

Acum însă spionul l-a dat în judecată pe prinţ şi cere 360.000 de dolari drept compensaţie pentru întreruperea contractului. Potrivit Sunday Times, Eringer, autor de romane, fost jurnalist şi fost agent FBI, are probe că a lucrat şi a fost plătit de prinţ, pentru servi­ciile sale, între 2002 şi 2007. Însă pe lângă aceste probe deţine şi o serie de "secrete jenante" din viaţa lui Albert de Monaco.

În 2005, după moartea tatălui său, când a trecut la conducere, Albert l-a convocat pe Eringer şi i-a cerut să investigheze anumite persoane pe care le bănuia că sunt implicate în spălare de bani şi crimă organizată. O altă cerinţă - să înceapă o nouă operaţiune de spionaj printre apropiaţii săi, pentru a afla cine furnizează presei bârfe despre familia princiară.

Apoi, potrivit lui Eringer, prinţul a început să-i ceară şi să descopere care dintre "prietenii" săi îl vorbeau "pe la spate". Astfel, spionul american ar fi investigat mag­naţi ruşi şi britanici. L-a avertizat pe prinţ despre "prietenii" pe care ar trebui să-i evite, printre aceştia numărându-se şi Mark Thatcher, fiul lui Margaret Thatcher, fostul premier britanic. Eringer mai susţine că a fost implicat chiar şi în negocierile cu o adolescentă din California pe care prinţul a recunoscut-o mai târziu ca fiind fi­ica sa ilegitimă, deşi iniţial refuzase să audă de ea. Spionul american ar mai deţine o casetă video pe care a recuperat-o de la un afacerist american, în care o femeie este filmată ofe­rindu-i prinţului plăceri sexuale în ziua în care acesta împlinea 40 de ani.

Pentru munca sa, Eringer susţine că era plătit cu 220.000 de dolari pe an. În vara lui 2007, prinţul de Monaco i-ar fi redus "salariul", ca apoi, din primul trimestru al anului 2008, să nu-l mai plătească deloc, fără să-i dea vreo explicaţie.

De aici şi decizia de a-l da în judecată pe prinţ. Procesul intentat în California este jenant pentru Monaco, scrie Sunday Times, tocmai acum, când principatul se luptă să fie tăiat de pe lista neagră a paradisurilor fiscale. Avocaţii prinţului de Mo­naco au declarat până acum că Erînger "a inventat un proces" şi că doar încearcă să obţină bani, prin şantaj, de la prinţ.

×
Subiecte în articol: magazin