x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alertă la defibrilatoare

Alertă la defibrilatoare

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00

Producătorul american de aparatură medicală Medtronic a emis luni o alertă referitoare la electrozii defibrilatoarelor pe care le comercializează, cerăndu-le medicilor să oprească implantarea acestora deoarece se crede că ar fi putut contribui la decesul a cinci pacienţi.



Producătorul american de aparatură medicală Medtronic a emis luni o alertă referitoare la electrozii defibrilatoarelor pe care le comercializează, cerăndu-le medicilor să oprească implantarea acestora deoarece se crede că ar fi putut contribui la decesul a cinci pacienţi, relatează AFP.

''Medtronic a suspendat benevol distribuirea pe plan mondial de electrozi pentru defibrilatoare tip Sprint Fidelis şi recomandă suspendarea efectuării de noi implanturi, din cauză că se pot rupe'', a informat intr-un comunicat societatea cu sediul la Minneapolis /nord/.

Numiţi şi sonde, electrozii sunt fire electrice care leagă inima pacientului la defibrilatorul implantat in zona pectorală.

Or, la 268.000 de astfel de sonde implantate pe plan mondial, Medtronic a identificat cinci cazuri de pacienţi decedaţi la care ruperea electrozilor ar fi putut constitui un factor in producerea decesului.

Defibrilatorul implantat este capabil să detecteze o neregularitate cardiacă şi să genereze automat un stimul electric pentru a incetini sau accelera, după caz, ritmul cardiac. Dacă electrozii se rup, se pot produce descărcări dureroase şi inutile sau ritmul cardiac nu mai poate fi corectat.

Societatea i-a avertizat totuşi pe pacienţii care ar dori să li se inlocuiască electrozii că ''riscurile legate de extragerea sau inserarea de alţi electrozi sunt mai mari decăt riscul minor ca aceştia să se rupă''.
  • Rompres

×
Subiecte în articol: magazin