x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Amantele Americii

Amantele Americii

de Miruna Mihalcea    |    30 Ian 2009   •   00:00

America! Izvor nesecat de speranţe, libertăţi, tehnologie, divertisment, hamburgeri.  Amante.



Toate par să aibă un sens. De pildă, despre ultimul preşedinte american, George W. Bush, au circulat zvonuri că, între strategii antiteroriste şi consum de petrol, şi-ar fi găsit liniştea în braţele Condoleezzei Rice. Vedeţi, când vine vorba de-ale sufletului, nici mărimea şi nici culoarea nu mai contează. Ştiut fiind că tot zvonurile anunţau dimensiuni sexual-prezidenţiale reduse. Iubirea, păcătoasa! Acum, iată, se confirmă: la Casa Albă chiar nu contează culoarea.

CULORILE SUA. Ca orice oameni cu muşchi, preşedinţii Americii şi-au asigurat o viaţă sexuală bogată. Păi, din poziţia aia, nu prea ai cum să te fereşti de păcat. E ca şi cum, vorba aia, ai lucra la-ntors hamburgerii toată ziua. Suficient cât să-ţi vină mirosurile pe la nări, dar nu destul încât să ţi se-aplece. În fine, ca şi cum ai lucra într-un magazin de bijuterii scumpe. Păi, să nu le probezi şi tu puţin? Aşa şi cu preşedinţii. Probabil, nu ştiu, dar zic, că muierile vremii roiesc precum muştele-n jurul puterii. Să ia şi ele o guriţă. Să pună şi ele o mânuţă. Să-şi aducă şi ele puţin contribuţia la facerea neamului american. Nu găsesc în asta nimic străin de psihologia noastră primară. Pe principiul: "Dacă pot şi-i la-ndemână, de ce nu?". Exact aşa şi-au zis şi preşedinţii americani dimpreună cu amantele lor întru fericire.

La fel, probabil, mai toţi preşedinţii de ţări au amante. Dar, vorba aia, poveştile americanilor sunt întotdeauna niţel mai strălucite. Mai poleite. Mai pline de marketing lăuntric. Intrinsec. Mai vandabile. Mai calde şi mai proaspete. Mai colorate. Mai incitante. Mai darnice. Îl au pe "poţi să fii şi tu aşa" în ele.
Pentru edificare, iată două fragmente de viaţă. Americană şi cehă. Prezidenţială. Amoroasă. De inimă albastră. Pe care aţi prefera s-o vedeţi film?
Vaclav Klaus, preşedintele Cehiei, a avut o relaţie cu Petra Bednarova, o stewardesă. Preşedintele a fost fotografiat când ieşea dintr-un hotel de lux, unde petrecuse noaptea în compania amantei. Preşedintele a recunoscut sec relaţia.


Iubire, în cuvinte

George Washington, primul preşedinte care a locuit la Casa Albă, şi-a cunoscut marea iubire la 16 ani. Dragostea dintre el şi Sally Fairfax nu s-a consumat niciodată, dar s-a transformat într-un nesfârşit lanţ de scrisori amoroase. S-au oprit doar atunci când preşedintele a murit. Prima dată, George îşi mărturisea dragostea, printre rânduri, cu câteva luni înainte de-a se căsători cu Martha Custis. Sally era căsătorită cu cel mai bun prieten al preşedintelui. Între timp, scrisorile fierbinţi curgeau. Ultima dată, cei doi s-au văzut înainte ca Sally să se mute în Anglia, împreună cu soţul. George s-a ocupat de vânzarea mobilierului celor doi, dar a păstrat pentru sine patul şi pernele iubitei sale. Când prietenul lui a decedat, şi-a rugat iubita inimii să revină în America. Sally n-a făcut-o. La scurt timp, moare şi George Washington. Scrisorile au fost descoperite mult după decesul lui Sally şi publicate în New York Herald. Ei, pentru care poveste aţi plăti bilete la film? A lui Havel sau a lui Washington?

×
Subiecte în articol: magazin