x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anca Badiu: " Nu faceti fitness fara antrenor"

Anca Badiu: " Nu faceti fitness fara antrenor"

16 Sep 2005   •   00:00
Anca Badiu: " Nu faceti fitness fara antrenor"
HEALTH & CARE
Anca Badiu, membra a trupei Class, a facut opt ani volei si este obisnuita cu sportul. In plus, fiind artist, pentru ea imaginea este foarte importanta. Merge de cinci ori pe saptamana la sala de fitness, unde petrece doua ore. Antrenorul Dan Daniel, de la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, i-a alcatuit un program de exercitii. In fiecare zi, membra trupei Class isi lucreaza cate o grupa de muschi, dupa care urmeaza un program de tonifiere.

SANATATE. Anca Badiu considera ca romanii au o mentalitate gresita. "Am auzit multi tineri spunand: «Ah, am doar 20 de ani!» sau «Sunt destul de slab(a)! De ce sa fac sport acum?!». Insa gresesc. Chiar daca esti tanar sau slab, nu inseamna neaparat ca arati bine sau ca esti sanatos. Pentru asta ai nevoie de miscare, de exercitii fizice. Nu trebuie uitat faptul ca sportul confera organismului un tonus foarte bun.

Dupa doua ore de antrenament, te simti altfel, ai mai multa energie, mintea limpede si, nu in ultimul rand, ai chef de viata. Eu, una, daca nu ma duc doua saptamani la sala, devin apatica", a spus solista trupei Class. Dupa exercitiile executate la sala de fitness, cantareata recomanda doua ore de repaus total. "Muschii trebuie odihniti, pentru ca, altfel, vor fi suprasolicitati, iar acest lucru nu e bun pentru sanatate", a adaugat Anca.

ANTRENOR. Totusi aceste exercitii de intretinere nu pot fi facute "dupa ureche". Tocmai de aceea, antrenorul are un rol foarte important. "E ca si cum te-ai duce la scoala ca sa inveti singur. Instructorul stie cel mai bine ce trebuie facut pentru corpul tau, ce grupe de muschi trebuie lucrate, precum si modul in care o faci. Cu un antrenor langa tine, nu faci nici un exercitiu gresit si niciodata nu exagerezi", este de parere Anca.

ALIMENTATIE. Un corp nu este sanatos daca nu este si corect alimentat. Cantareata este sfatuita de antrenorul sau sa aiba o dieta bazata pe proteine si pe cat mai putini carbohidrati. De asemenea, grasimile, pastele si dulciurile trebuie consumate cat mai rar. "Nu sunt adepta regimului prin infometare. Este sanatos sa mananci mai putin, dar mai des. Lichidele sunt si ele importante. Pielea este ajutata foarte mult daca se consuma multa apa, cel putin doi litri zilnic."

×