x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Animale de casa record

Animale de casa record

17 Mar 2005   •   00:00

Un cal inalt de aproape doi metri sau o pisica avand cate sapte gheare la fiecare labuta, in total 28 de gheare, reprezinta cu siguranta recorduri in materie.

MIRUNA MIHALCEA

Animalele de casa au stabilit, fara sa vrea, limite extreme, fie in ceea ce priveste infatisarea, fie in ceea ce priveste varsta. Iar Cartea Recordurilor de la Editura Rao si-a propus, cu ajutorul neprecupetit al proprietarilor de animale de casa, sa consemneze recordurile stabilite.

VIATA DE CAINE. Harvey, un Dog german, a intrecut orice inchipuire la capitolul inaltime. El e inalt de 105,41 metri si are 231,14 centimetri de la bot pana in varful cozii. Inaltimea medie a rasei este de 75 de centimetri. Daca tot vorbim de lungimi, aflati ca Brandy, un Boxer, are cea mai lunga limba: 43 de centimetri. Iar urechile cele mai lungi sunt trofeul lui Jack von Forster Wald, un Basset hound. Masuratoarea a avut loc la 11 decembrie 2003 si fiecare ureche avea 33,2 centimetri. Dar sunt si caini mici. Chiar foarte mici. Cel mai mic este Whitney, un Yorkshire terrier, care la 26 noiembrie 2002 masura doar 7,6 centimetri lungime. Acum, sa trecem si la mingile de tenis, pentru ca si ele sunt nascatoare de recorduri. Un Golden retriever apartinand unei familii de americani a tinut in gura cele mai multe astfel de obiecte, respectiv cinci la numar. Deodata! Iar la sarituri in inaltime, recordul mondial ii apartine Cinderellei May A Holly Grey, un Ogar. El a sarit 167,6 centimetri la un spectacol organizat de firma Purina, in SUA. Desi n-ar fi exclus ca Ogarul sa bata si recordul pentru cel mai lung nume de caine…

BATRANETE. Old Billy este cel mai batran cal. Avea 62 de ani cand a murit, in 1822, in Marea Britanie. Suzy, in schimb, este cel mai batran magar. A murit la 54 de ani, in conditiile in care speranta de viata a unui magar este de 25-30 de ani. Baby s-a inscris si el in Cartea Recordurilor, la capitolul cel mai batran iepure in viata. S-a nascut in 1990 si a depasit speranta de viata a iepurilor de casa, care traiesc intre 7 si 10 ani. Insa un papagal le-ntrece pe toate! Prudle a fost capturat in 1958 si a trait 35 de ani. Pana cand a murit, in 1994, invatase peste 800 de cuvinte si putea sa poarte o conversatie politicoasa.

PUI. Un soarece din Marea Britanie a fatat 34 de pui, dintre care doar 33 au supravietuit. Este totusi un record! Cand vine vorba de hamsteri, ne mutam in SUA. Specimenul la care ne referim a fatat 26 de pui, iar media este de numai 8. Si daca tot am amintit de soareci, de ce n-am pomeni si de pisici? In 1970, o corcitura de birmaneza cu siameza a fatat 19 pui.

DE-ALE IEPURILOR
Conform masuratorilor efectuate in 2003 in cadrul Festivalului National al Asociatiei Americane de Crescatori de Iepuri, cele mai lungi urechi de iepure aveau, intinse, 79 de centimetri. Iar cea mai inalta saritura a unui astfel de specimen a atins 46 de centimetri. "Autorul" este Golden Flame, un iepure castor satin.
×
Subiecte în articol: centimetri