x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Atentie la taxiuri!

Atentie la taxiuri!

12 Mai 2005   •   00:00

Daca vreodata ai nevoie sa mergi cu taxiul prin Bucuresti, poti oricand sa fii atacat de o banda de hoti sau te poti trezi ca sotia taximetristului iti face avansuri.

  • de CRISTINA OLOGEANU
  • VEDETE
  • Acestia sunt cei de care trebuie sa va feriti, daca nu vreti sa "v-o luati": Daniel Ilie, Florin Maxineanu (la geamul soferului), Cosmin Natanticu si Marius Coanda
    Ba chiar ajungi sa nu-ti mai doresti sa mergi cu taxiul. Si, pana sa te lamuresti ce se intampla, ti se va spune: "Totul a fost o farsa!". Abia atunci vei sti ca ai cazut in plasa celor patru "nebuni" de la emisiunea "Taxi Driver", difuzata in fiecare luni seara pe postul National TV. Cei patru sunt, de fapt, membrii grupurilor Varza si Neata. Adica Daniel Ilie si Florin Maxineanu, pe de-o parte, Marius Coanda si Cosmin Natanticu, pe de alta.

    LOGOREE. Sa aduni patru umoristi la un loc si sa ii faci sa vorbeasca pe rand este o munca sisifica. La fel de greu este sa ii faci sa vorbeasca la modul serios. Tot timpul fiecare dintre ei are ceva de comentat sau cate o replica haioasa la cele spuse de ceilalti.

    CRITERII. Scenariul este simplu: se ia un taxi, se completeaza cu un client, doi, se da drumu’ la joc. "Cam 80% dintre cei carora le facem farse sunt alesi la plesneala. Adica noi iesim cu masina pe strada si oprim cui ne face cu mana. Ne alegem "clientii" in functie de poanta pe care vrem sa o facem", spune Daniel Ilie, care este, de altfel, si cel mai vorbaret dintre baieti. "In general ne ferim de barbatii bine facuti, pentru ca nu stim cum reactioneaza", il completeaza Cosmin. E si normal sa isi aleaga "clientii". Nu de alta, dar ce te faci daca nimeresti un client bine facut care, in situatii limita, reactioneaza intr-un mod violent? Ce-i drept, Marius este destul de mare pentru a trece drept bodyguard, dar, vorba proverbului, paza buna trece primejdia rea.

    PESTISORUL AURIU. Si tocmai cand baietii imi povesteau de cazurile in care situatia a scapat de sub control, Florin, incantat la culme, ne intrerupe: "Stii ca am prins pestisorul auriu?". "Si? Ti-ai pus o dorinta?" "Nu. I-am dat drumul." "Pacat." "Iti vine sa crezi ca l-am prins la rama? Am incercat si cu mamaliga, dar nu a tras." Dupa care, revenim la ale noastre. Dar ce, am putut de Florin? Nuuu. El o tinea sus si tare cu pestisorul lui, pe care l-a prins in a doua zi de Pasti, si chiar l-a fotografiat cu telefonul inainte sa il arunce in apa. Pestisorul, nu telefonul. "Probabil ca pestisorul ala era bolnav cu ficatul, ca nu-mi explic de ce era asa de galben", intervine Cosmin.

    E-MAIL. Si totusi reusim sa revenim la ale noastre. Am aflat chiar ca printre cei pacaliti de baieti s-au numarat vedete, procurori, avocati, jurnalisti, vamesi. Ba chiar si doua doamne de la SPP. "La un moment dat, l-am agatat pe unul dintre baietii de la Divertis", spune Florin incantat. Daniel intervine imediat: "Da, dar ai si facut-o lata! La un moment dat, conform scenariului, Florin trebuia sa opreasca masina si sa spuna ca se duce sa umble in portbagaj sa dea drumul buteliei de gaz. Si in loc sa spuna ca porneste butelia, a spus ca da drumul la camere". Baietii spun ca au fost si cazuri, ce-i drept nu foarte multe, in care telespectatorii le-au comandat farse pentru prieteni si... dusmani la adresa taxidriver@nationaltv.ro.

    Farse pentru Traian Basescu si Ion Iliescu

    I-am supus pe baieti unui exercitiu de imaginatie: ce farsa le-ar face lui Traian Basescu si lui Ion Iliescu? Atat ne-a trebuit!

    Florin: "In ceea ce-l priveste pe Basescu, nu stiu daca i-as face vreo farsa. El este la inceput de mandat si zic sa il lasam sa isi faca treaba. Pe urma ne vom "ocupa" noi de el".

    Daniel: "Eu nu mai am ce farsa sa ii fac pentru ca tocmai s-a tuns. As fi vrut sa ma duc pe furis in spatele lui si, cu un foarfece, sa ii tai suvita buclucasa".

    Marius: "Eu, intr-un moment de luciditate (Daniel: "Oau, e grav, ascultati-l cu atentie!"), m-am gandit sa ii fac o farsa lui Basescu. Dar m-au linistit baietii. E singurul om caruia nu-i poti face o farsa pentru ca este pazit 24 din 24. Dar stiu ca ar fi receptiv la farse, pentru ca e super-ok omul".

    Daniel: "Bai, dar si Iliescu a fost super-ok. Carcotasii l-au taxat de ‘nspe mii de ori si tot nu s-a suparat. Si Divertisii l-au taxat si el tot nu s-a suparat. Farsa pe care i-as face-o lui Iliescu ar fi urmatoarea: i-as trimite un act oficial cum ca l-as numi presedintele Partidului Romania Mare sau PPRM cum ii zice acum".

    Marius: "Eu as pregati un miting pro-Iliescu. Si le-as da oamenilor pancarte pe care sa scrie "Iliescu presedinte", iar cand apare el de la un balcon, oamenii sa intoarca pancartele pe partea cealalta, unde sa scrie: "Teapa!"".
    ×
    Subiecte în articol: florin farsa dan