x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Audiobook Coelho

Audiobook Coelho

06 Ian 2005   •   00:00

CARTE
Grupul Humanitas a scos recent pe piata audiobook-ul "Alchimistul".
O data la cateva decenii, apare o carte care schimba pentru totdeauna viata cititorilor sai. "Alchimistul" lui Paulo Coelho este o astfel de carte.

Aceasta poveste, uluitoare in simplitatea si intelepciunea ei, plina de seva, evocatoare si profund umana, este un indemn etern de a ne urma visele si de a ne asculta inima. Extraordinarul roman, care a inspirat milioane de cititori din intreaga lume, este acum editat pe suport audio, in lectura lui Florian Pittis. Inregistrarea si masterizarea produsului au fost facute de Compania de Sunet (O. Sterian & M. Burcea) in Studioul B’inisor. Cartile lui Coelho aparute la Editura Humanitas - "Alchimistul", "Veronika se hotaraste sa moara", "Manualul razboinicului luminii", "Unsprezece minute", "Diavolul si domnisoara Prym" sau "La raul Piedra am sezut si-am plans" - s-au bucurat de un mare succes pe piata romaneasca a cartii.

.

.

Intre "Istoria adevarata" si "Regii blestemati"
Click pentru a mari imaginea
"Exista istorie adevarata?", se intreaba Neagu Djuvara, incercand sa analizeze metoda de selectie (si transformare) a unor evenimente in "fapte istorice". Istoricul retine in general doar evenimentele, intamplarile care au fost in ochii contemporanilor cele mai izbitoare. De unde importanta primordiala acordata marilor conducatori politici, regi sau guvernanti, si razboaielor in care se infrunta natiunile si suveranii. Intrigile de palat isi gasesc locul in aceste preocupari, la rand cu cate o napasta, o calamitate naturala, ca o epidemie de ciuma sau o lunga perioada de seceta si de foamete.
Si, pentru a continua intr-o nota asemanatoare,va propunem o istorie (romantata) a inceputului secolului al XIV-lea in Franta: "Regii blestemati" - volumul al 7-lea - de Maurice Druon.

Reflectii asupra razboiului, raului si sfarsitului istoriei

Click pentru a mari imaginea
Bernard-Henri Levy vine la Editura Trei cu "Reflectii asupra razboiului, raului si sfarsitului istoriei", o lucrare care "reuseste sa contureze o carte a ororii, credibila, realista si reperabila in concret, evitand astfel sa semneze o banala si stralucita egografie". Bernard-Henri Levy ne lamureste ca umanismul inceteaza sa mai fie o structura abstracta, iar umanul devine o afacere comunitara, de interes planetar.

Titus

Click pentru a mari imaginea
Cartile de dramaturgie apar din ce in ce mai rar, insa nu au disparut. Octavian Onea vine insa pe piata cu volumul de teatru cu piesa in trei acte "Titus". "Piesa este o compozitie post moderna, inzestrata cu ironie, simt al replicii si umor, o meditatie asupra Istoriei Mari si a Istoriei Personale. Limbajul muntenesc, temele variate si intersectarea de spatii culturale fac, dupa opinia mea, din creatia teatrala "Titus" o opera interesanta, vie si nostalgic-amuzanta", scrie Ion Stratan.

.

Antichrista

Click pentru a mari imaginea
Polirom iese pe piata cu o carte semnata Amelie Nothomb - autoarea beseller-urilor "Igiena asasinului", "Uimire si cutremur", Metafizica tuburilor" sau "Mercur". "In "Antichrista" regasim universul fascinant al lui Amelie Nothomb, cu un dram de sadism, putin masochism, o picatura de umor si un deget de cruzime. O reteta infailibila, care a surprins pe absolut toata lumea!", scrie L’Express.
×