x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Banderas, hoţ de artă

Banderas, hoţ de artă

de Sebastian S. Eduard    |    24 Oct 2008   •   00:00

Latin-lover-ul revine în cinematografe într-o nouă comedie

După o sarcină de 2 ani în străinătate a FBI-ului, Henry (Colin Hanks) se întoarce în Shreveport, Louisiana, să se alăture forţelor locale. În absenţa sa, mama lui, Marty (Meg Ryan), cândva supraponderală şi nefericită, este acum suplă şi vivace, dorită de bărbaţi de toate vârstele, pe ale căror atenţii le acceptă bucuroasă. Henry nu face faţă foarte bine acestei noi variante a mamei sale, cândva foarte domestică. Cu toate astea, logodnicei lui, Emily (Selma Blair), îi place maniera libertină a viitoarei sale soacre. Ea încurajează comportamentul scandalos al lui Marty – în fond, dacă ai cu ce, nu te sfii! Ca să fie cum se poate mai rău, Emily îl critică constant pe Henry, care nu pare să aibă parte de linişte din cauza femeilor din viaţa sa.

HOŢII. Tommy (Antonio Banderas) şi cei doi asociaţi europeni ai lui, Niko (Tom Adams) şi Jean-Yves (Eli Danker), intenţionează să fure o statuie celebră, “Mama şi pruncul”, a lui Bernini, care este momentan împrumutată la Galeria de Artă R.W. Norton din Shreveport. Când se întâlneşte, întâmplător, cu atrăgătoarea Marty – plină de viaţă, se lasă distras. În timp ce încă se gândeşte să fure statuia lui Bernini, Tommy se îndrăgosteşte de Marty, lucru ce complică situaţia. De asemenea, îl vede pe fiul ei ca pe o povară.

UMBRA. Când şeful de la FBI, John Conrad (Keith David), îi dă ordin lui Henry să urmărească fiecare pas al căutatului hoţ internaţional de artă, Henry află că va fi în umbra lui Tommy – tipul care se întâlneşte cu mama lui. Asta înseamnă că o va spiona pe mama sa, că va trage cu urechea la convorbirile lor intime. A asculta discuţiile din pat din timpul interludiilor romantice face parte din slujba sa. Dar cum faci faţă când e vorba de mama ta?

 
DVDHOME
SupravieŢuitorul, pe DVD. În urmă cu două decenii şi jumătate, Sergiu Nicolaescu lansa primul film dintr-o serie care urma să facă istorie în cinematografia românească. Avându-l în centrul acţiunii pe Comisarul Miclovan sau Moldovan, aşa cum urma să fie rebotezat, seria de filme poliţiste ale lui Sergiu Nicolaescu continuă cu un al şaselea episod: “Supravieţuitorul”, care marchează revenirea comisarului, de astăzi disponibil şi pe DVD. Aşa cum şi-a obişnuit deja publicul, Sergiu Nicolaescu plasează actorul principal în contexul unei situaţii dificile şi neaşteptate, cu care însă personajul său este obişnuit de o viaţă: “Nu cumva aţi venit pentru treaba aia: PAC, PAC!?” (Limbă – Jean Constantin). Anii ’70. Acţiunea filmului se desfăşoară pe două coordonate temporale: într-o primă fază, la sfârşitul anilor ’70, când comisarul Moldovan se trezeşte prins într-un joc periculos, în care foştii prieteni şi mai ales foştii duşmani îşi fac apariţia. Reîntâlnirea cu aceste personaje înseamnă pentru Moldovan rememorarea unor episoade din viaţă, iar aici intervine cel de-al doilea plan, amplasat în anii ’40. Tânărul actor de origine cehă, Petr Falc, a reuşit să îl interpreteze cu succes pe celebrul comisar: “Ce-mi place foarte mult la comisar este că e mereu stăpân pe situaţie şi, în ciuda faptului că e un tip dur, este foarte corect şi are şi o doză de sensibilitate”. Alături de Vladimir Găitan, Jean Constantin, George Mihăiţă, Ion Dichiseanu, Lucian Viziru şi Ileana Lazariuc formează un cuplu de milioane în Supravieţuitorul. Un film de acţiune şi aventură, cu întâmplări inedite la tot pasul, Supravieţuitorul completează cu succes colecţia de filme poliţiste pe DVD, sub notorietatea regizorului Sergiu Nicolaescu.

×
Subiecte în articol: film