x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Berea l-a ajutat pe un american... să slăbească

Berea l-a ajutat pe un american... să slăbească

de Anca Aldea    |    04 Iul 2011   •   21:00
Berea l-a ajutat pe un american... să slăbească

J. Wilson, un barbat in varsta de 38 de ani din statul american Iowa, s-a supus unui experiment ingenios – acela de a rezista 46 de zile hranindu-se doar cu apa si bere cat cuprinde. Nu era prea mancacios de felul lui, avea o singura slabiciune – pentru gogosi, dar regimul sau lichid nu i-a dat mari batai de cap deoarece berea se afla in fruntea preferintelor alimentare ale americanului.

Wilson nu a fost neaparat manat in aventura sa de greutatea corporala, asa cum ne-am putea imagina, ci de... istorie. Fiind editor de carte si foarte curios din fire, el a incercat sa testeze pe propria piele sitlul de viata al calugarilor germani din secolul al XVI-lea, despre care se spune ca au trait o buna bucata de vreme numai cu "paine lichida' de culoare neagra, adica bere, in limbajul popular.

Ca sa-si duca planul la bun sfarsit, Wilson, care are 1,77 metri inaltime, si care "a pornit la drum' cu aproape 64 de kilograme, a trebuit, mai intai, sa se ingrase. Intr-un interviu acordat publicatiei Man's Health, editorul povesteste despre "sacrificiile' pe care le-a facut: a fost fortat "sa puna pe el' niscavai grasime, pentru ca, altfel, nutritionistul refuza sa-l supravegheze in timpul unei eventuale diete cu bere. Asa ca Wilson s-a pus pe ingrasat – manca regulat, dar mese uriase, cu mult mai multe calorii decat avea nevoie. S-a ingrasat zece kilograme, ceea ce insemna ca demararea experimentului era foarte aproape. Odata ajuns in acest stadiu, Wilson si-a vazut visul cu ochii: in prima zi a dietei a baut aproape patru litri de bere neagra, groasa, nefiltrata, cu un continut bogat in vitamina B si cu alte elemente nutritive necesare organismului uman. Cate o sticla dimineata, la pranz, dupa-amiaza si seara. In weekend consuma cate cinci litri in fiecare zi, un litru avand 288 de calorii. In rest, nu manca nimic. Din cand cand bea apa, in cantitati nespecificate, pentru diversificarea gusturilor si pentru buna functionare a rinichilor si, culmea, omul a rezistat! A ajuns la finalul "dietei' si a slabit aproximativ 12 kilograme.

Cu toate acestea, nu recomanda dieta cu bere nimanui. Acesta a fost doar un experiment pe care Wilson ne indeamna sa nu il incercam si acasa.

×
Subiecte în articol: greutatea bere bruna man's health