x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Berteşti/ Elicopter prăbuşit, pasagerii morţi

Berteşti/ Elicopter prăbuşit, pasagerii morţi

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Oct 2007   •   00:00
Berteşti/ Elicopter prăbuşit, pasagerii morţi

Un elicopter Robinson cu două persoane la bord s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, intre localităţile Giurgeni şi Berteşti, intre dig şi malul Dunării, cei doi pasageri murind carbonizaţi, iar la faţa locului a fost găsită o valiză cu o sumă mare de bani, a declarat Costel Capbun, primarul din Berteşti.

Un elicopter cu două persoane la bord s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, intre localităţile Giurgeni şi Berteşti, intre dig şi malul Dunării, cei doi pasageri murind carbonizaţi, iar la faţa locului a fost găsită o valiză cu o sumă mare de bani, a declarat Costel Capbun, primarul din Berteşti. Elicopterul s-a prăbuşi intr-o pădure de salcie, fiind văzut de pescarii aflaţi in zonă.

TRAGEDIE. In urma impactului cu solul, elicopterul a luat foc. Directorul directorul Direcţiei Aviaţiei Civile din Ministerul Transporturilor, Cătălin Radu, a declarat că este vorba de un elicopter uşor cu patru locuri, care avea ca destinaţie finală staţiunea Mamaia. "Este un elicopter Robinson cu patru locuri, cu două persoane la bord, pentru care era depus un plan de zbor de la Moara Vlăsiei la Tulcea şi Mamaia", a spus Radu. Prefectul de Ialomiţa, Stelian Caramitru, a declarat că elicopterul este privat şi avea la bord două persoane care, cel mai probabil, erau bărbaţi, după felul in care erau incălţaţi. Elicopterul a ars aproape in totalitate, rămănănd doar fuselajul, a mai spus prefectul, citat de Mediafax. In prezent, forţe importante ale Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Ambulanţei au fost trimise la faţa locului. De asemenea, Autoritatea Aeronautică Romănă a trimis la locul accidentului un pilot şi un mecanic specialist in motoare pentru a investiga epava aeronavei. Primele informaţii furnizate de comisia de anchetă arată că elicopterul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. In condiţiile in care era ceaţă, elicopterul a zburat la joasă altitudine, lovindu-se de copaci. Aparatul a căzut intre digul de protecţie şi malul stăng al Dunării.

PILOT EXPERIMENTAT. Elicopterul care s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, in localitatea Berteşti din judeţul Ialomiţa, aparţine unei companii private, in aparat aflăndu-se pilotul şi un reprezentant al proprietarului. "Elicopterul aparţinea unui client. In el se aflau pilotul, care avea in jur de 50 de ani, şi un reprezentant al proprietarului, care avea in jur de 30 de ani", a spus Christian Becker, patronul companiei Becker Aviation Trans, care asigură service-ul şi oferă echipaj. Potrivit acestuia, elicopterul Robinson, cu patru locuri, a decolat de la baza companiei, din Moara Vlăsiei şi trebuia să ajungă pe litoral, la Mamaia. Becker a mai spus că pilotul avea peste 7.000 de ore de zbor şi lucra in part-time pentru firma Becker.

×
Subiecte în articol: magazin elicopterul