x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun BMW dă in judecată constructori de automobile din China

BMW dă in judecată constructori de automobile din China

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00

Potrivit Automotive News Europe, constructorii de automobile Fiat, Daimler şi BMW au depus reclamaţii pentru plagiat impotriva omologilor lor chinezi.



Potrivit Automotive News Europe, constructorii de automobile Fiat, Daimler şi BMW au depus reclamaţii pentru plagiat impotriva omologilor lor chinezi.

Societatea germană Daimler a inceput demersuri judiciare pentru a bloca vănzarea modelului Noble. Automobilul aminteşte izbitor de modelul Smart Fortwo al companiei Daimler. Constructorul său chinez, grupul Shuanghuan, a renunţat să-l prezinte in luna septembrie, in Salonul automobilistic de la Frankfurt, cănd Daimler a ameninţat că va depune o plăngere. Grupul italian Fiat a depus şi el o reclamaţie in Italia şi in China pentru a impiedica comercializarea in Europa a modelului Peri produs de grupul Great Wall care seamănă ca două picături de apă cu modelul său Panda.

BMW a depus plăngere in septembrie in faţa tribunalului din München impotriva societăţii China Automobile Deutschland, importator agreat pentru Europa al grupului Shuanghuan, pentru a obţine interzicerea punerii in vănzare a maşinii 4X4 CEO in Germania.

BMW consideră că CEO este un plagiat al unei versiuni mai vechi a maşinii sale de teren X5, a cărei producţie a fost abandonată anul trecut. CEO este deja comercializat in Rusia şi in Italia. Compania japoneză Toyota insă nu poate impiedica vănzarea in Europa a modelului 4x4 UFO produs de Shuanghuan, inspirat puternic de modelul său RAV4, "pentru că nici un brevet nu protejează modelele sale in Europa", potrivit unor surse citate de revistă. China Automobile Deutschland a inceput deja să văndă UFO, care costă cu circa 10.000 de euro mai puţin decăt modelul Toyota 15.990 euro in loc de 26.000

×
Subiecte în articol: magazin