x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cariere record

Cariere record

31 Mar 2005   •   00:00

Unii publica romane la 101 ani, iar altii sofeaza la 104

Meseriile au si ele propriile lor recorduri. Cartea Recordurilor de la Editura Rao ni le prezinta pe cele care s-au transformat in adevarate cariere.

  • de MIRUNA MIHALCEA

  • Celia Cruz a inregistrat 200 de discuri in 50 de ani de cariera
    Daca tot dureaza cat o viata de om, pe alocuri chiar mai multe vieti de om, de ce nu s-ar inscrie in lupta pentru un loc de frunte la categoria recorduri mondiale? Unde mai pui ca, n-ar fi corect nici fata de practicantii meseriei…

    RECORD IN TIMP. Peter J. Vita este frizer din 1922. Si-a inceput cariera la frizeria tatalui sau, cand avea 12 ani. De-atunci, a schimbat mai multe locuri de munca, dar niciodata meseria. La capitolul bucatar, in frunte se situeaza Robert Morris, care a practicat meseria cu pricina pe 50 de nave, intre 1953 si 1969. Si daca tot suntem tunsi, aranjati si ferchezuiti corespunzator, precum si cu burta plina, e timpul sa servim si-o bautura. Angelo Cammarata a avut cea mai lunga cariera de barman. Aproape 75 de ani. Iar cea mai lunga cariera de DJ de radio ii apartine lui Ray Cordeiro, alias "Uncle Ray". El a inceput sa lucreze pentru postul Rediffusion Ltd in 1949 si continua si acum, tot in Hong Kong, dar cu alta emisiune. Insa pentru a atinge un record nu trebuie neaparat sa ai voce. Ba deloc. Poti sa fii si mim. Cea mai lunga astfel de cariera este cea a lui Arnold Jones. El distreaza si acum publicul din Hollywood, California, sase ore pe zi, cinci zile pe saptamana si este mim profesionist de peste 70 de ani. Plictisitor sau nu, Norman Painting a jucat la 1 ianuarie 1951 in primul episod al serialului "The Archers" si continua sa joace si acum, in pielea aceluiasi personaj, Philip Archer.

    CIUDATENII. Les Stewart a dactilografiat manual numerele de la unu la un milion, folosind litere, pe 19.990 de pagini. El a inceput in 1982 si a devenit "milionar" abia pe 7 decembrie 1998. Fiecare insa, cu pasiunea lui! De la varsta de 18 ani, Maurice Creswick a donat sange timp de 59 de ani, din 1944 pana in 2003, cand a donat sange pentru cea de-a 336-a oara. Totalul: 188.9 litri.

    SALSA SI SCHI "DESCULT"
    Celia Cruz a fost solista salsa vreme de 50 de ani, devenind astfel "fericita posesoare" a celei mai lungi cariere in domeniu. Din 1950, de cand si-a-nceput activitatea, a inregistrat mai mult de 50 de albume. In ’60 se muta in America pentru mai multa expunere.

    A inregistrat circa 200 de discuri de aur si a primit peste 100 de premii. Iar George Blair, alias "Banana George", la varsta de 87 de ani a reusit incredibila performanta de a schia cu picioarele goale. Evenimentul - record a a vut loc pe lacul Florence, Florida, SUA, devenind cel mai batran schior nautic cu picioarele goale.

    VARSTNICI
    La varsta de 74 de ani, pe 2 august 2002, James Talbot Guyer s-a aruncat cu parasuta de la 148 de metri de pe podul Perrine din Idaho, SUA. Gisel Weser, pe de alta parte, este cea mai batrana instructoare de dans. Nascuta in 1921, lucreaza la scoala Triebel-Holzer din Saxonia, Germania, din 1949. A devenit directoare in 1968 si continua si astazi sa predea. Stiati ca exista grupuri organizate ale clopotarilor de meserie? Ei bine, exista. Reginald Bray este membru activ al unui astfel de grup. In 2003, cand a implinit 101 ani, el a fost cel care a tras clopotele si continua sa le traga si azi. Toate ca toate, dar cei mai batrani soferi si-au reinnoit permisele de conducere la varsta de 104 ani.
    ×