x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte

Carte

28 Dec 2004   •   00:00

29 decembrie 2004

Ultimul jurat
Click pentru a mari imaginea
Pentru aceasta perioada a anului, cateva carti care se citesc cu sufletul la gura, alternativa la programele tv.
Autorul celebrelor best-seller-uri "Firma", "Clientul" si "Cazul Pelican" revine in librarii cu "Ultimul Jurat" (Editura Rao). Ca de fiecare data, Grisham se citeste cum ai bea un suc pe canicula: pe nerasuflate.
1970. Nimic nu pare sa se intample in Ford County. Pana in ziua in care o tanara mama a fost violata cu salbaticie si apoi ucisa de un membru al renumitei familii Padgitt, care terorizeaza tinutul de cateva decade bune. Ucigasul, Danny Padgitt, a fost judecat si condamnat la inchisoare pe viata de tribunalul din Canton, Mississippi, in urma unui proces dramatic.
Insa, noua ani mai tarziu, Danny Padgitt a fost eliberat conditionat. S-a intors in Ford County si, deodata, juratii care l-au condamnat au inceput sa fie ucisi.

De la Dosarele X la Dean Koontz
Click pentru a mari imaginea
Dean Koontz, maestrul thriller-urilor psihologice, revine cu "Unicul supravietuitor". Un accident de avion, doua sute de morti si nici un supravietuitor. Printre victime, sotia si cele doua fiice ale ziaristului Joe Carpenter. Peste un an, Joe afla ca exista totusi un supravietuitor, o femeie, doctor in stiinte, care duce cu ea un "obiect" misterios, furat dintr-un laborator guvernamental. Pornit sa afle pe supravietuitor si cauzele catastrofei, Joe va descoperi un adevar cutremurator, capabil sa schimbe lumea si sa redefineasca destinul umanitatii.

Click pentru a mari imaginea

In "Dosarele X - Infrunta viitorul" ne reintalnim cu agentii Scully si Mulder. Cand centrul orasului Dallas e zguduit de o explozie, prima ipoteza a autoritatilor este aceea a unui act terorist. Putini sunt insa dispusi sa creada ca scopul deflagratiei e sa stearga urmele unui adevar incomod si periculos - un virus anterior rasei omenesti. Agentii Fox Mulder si Dana Scully incearca sa dezlege enigma.

.

.

333 cocteiluri si bauturi de casa
Click pentru a mari imaginea
Nu stiti cu ce bauturi sa va dati gata musafirii in preajma Sarbatorilor de Iarna? "333 cocteiluri si bauturi de casa" a lui Mircea Georgescu (Editura Andreas) ar putea fi solutia iesirii din aceasta criza. Structurata in 14 capitole - Bauturi nealcoolice, Siropuri, Visinate, Bauturi pe baza de bere, de gin, de coniac, de rom, de tequila, de vermuturi, de vinuri, de votca, de whisky lucrarea este dedicata amatorilor de fineturi. Dovada - multe dintre retete au fost puse la dispozitie de corpul ambasadelor acreditate la Bucuresti.

.

Corpuri de iluminat
Click pentru a mari imaginea
Editura Polirom ne propune romanul lui Stelian Tanase "Corpuri de iluminat". "Ceea ce ma intereseaza de la inceput in "Corpuri de iluminat" e combinatia rara de forta narativa naucitoare, capabila sa recreeze viata din cele mai neasteptate detalii, de ingeniozitate tehnica si de finete sufleteasca, in care se scalda intregul roman. Este unul dintre cele mai frumoase si mai complexe romane pe care le-am citit in ultimii ani", se destainuie criticul Florin Manolescu.

Acest domn de la miazanoapte
Click pentru a mari imaginea
Ovidiu Cristea ne propune "Acest domn de la miazanoapte - Stefan cel Mare in documente inedite venetiene". Aparuta la Editura Corint, lucrarea ne propune o analiza a epocii lui Stefan cel Mare din perspectiva unor documente de origine venetiana. Este luata in discutie cucerirea porturilor marine ale Chiliei si ale Cetatii Albe descrisa de doi cronicari venetieni prezenti la campania condusa de Baiazid al II-lea.

.

.

×