x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ce băuturi comandă oamenii în funcţie de vârstă, sex şi salariu

Ce băuturi comandă oamenii în funcţie de vârstă, sex şi salariu

05 Dec 2015   •   17:09
Ce băuturi comandă oamenii în funcţie de vârstă, sex şi salariu

Comandarea unei anumite băuturi la bar sau restaurant sau consumarea ei acasă este influenţată de vârstă, sex şi nivel de trai, arată studiul anual al barometrului Sowine/SSI 2015 pe tema consumului de alcool în Franţa. Barometrul analizează în fiecare an relaţia francezilor în special cu vinul, relatează metronews.fr.

Vârsta, sexul şi nivelul de trai spun multe despre preferinţele oamenilor în materie de băuturi alcoolice. De exemplu, tinerii sub 26 de ani beau atât bere, cât şi vin. Categoria de vârstă cuprinsă între 18 şi 25 de ani este singura intervievată care nu face nicio diferenţă între cele două băuturi. Tinerii au menţionat preţul acceptabil al berii, atrăgător pentru ei.

Femeile preferă în schimb şampania sau whisky-ul. Potrivit studiului menţionat, femeile beau o cantitate de două ori mai mică de băuturi spirtoase decât bărbaţii. Un procent de 22% dintre ele afirmă că le plac mai mult vinurile spumante, cum ar fi şampania sau prosecco, iar 6% preferă coniacul sau ginul. Majoritatea consumă mai degrabă vinuri propriu-zise (liniştite).

Persoanele cu venituri mai mici de 2.675 de euro beau mai puţin vin decât cele cu un nivel de viaţă mai ridicat. Cu cât salariul este mai mare, cu atât creşte interesul pentru consumul de vin, arată cifrele: 49% dintre persoanele cu venituri de peste 4.000 de euro pe lună au ales vinul ca băutură favorită, în timp ce printre cei cu mai puţin de 2.675 de euro numai 29% spun că beau de preferinţă vin. Această categorie de persoane are tendinţa să nu bea deloc alcool (17%), încheie metronews.fr.AGERPRES

×