x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CIA a cautat Arca lui Noe

CIA a cautat Arca lui Noe

05 Mai 2005   •   00:00

Chiar daca pare greu de crezut, printre preocuparile Agentiei centrale de Informatii a Statelor Unite se numara si cautarea arcei biblice, informeaza revista Insight magazine.



  • de RALUCA GRINTESCU

  • CIA a dat publicitatii doua noi documente care confirma faptul ca, la inceputul anilor ’90, s-a aflat in cautarea miticei Arce a lui Noe. CIA confirma ca a folosit unul dintre satelitii sai de spionaj, mai precis IKONOS, pentru a scana Muntele Ararat. Conform documentelor amintite, expertii CIA au gasit ceea ce ei au numit o "anomalie", la 39 grade si 42 minute latitudine nordica si 44 grade, 16 minute longitudine estica. Pentru a putea interpreta corect datele oferite de satelit, CIA a solicitat sprijinul catorva savanti si specialisti in fotografie, in ideea de a stabili daca obiectul din fotografia alaturata este facut de mana omului sau este pur si simplu o roca. O verificare pe teren a fost si ramane in continuare imposibila, din cauza ca autoritatile din Turcia nu mai acorda autorizatii pentru cercetari pe Muntele Ararat. Oficiali ai CIA intentioneaza sa puna la dispozitia publicului, pe site-ul sau, www.cia.gov, cateva sute de fotografii din satelit efectuate intre 1990 si 1992.

    Stresul poate fi si benefic

    Cercetatorii americani sustin ca, in anumite cazuri, stresul poate ajuta organismul sa lupte mai eficient impotriva gripei. Potrivit unui nou studiu, stresul social aplicat asupra unei persoane in intensitati moderate poate spori productia celulelor imunitare, denumite celule T, care lupta impotriva virusului gripal.

    Femeile prefera barbatii linistiti

    Barbatii cutezatori si neinfricati care cred ca pot atrage femeile prin comportamentul lor nesabuit ar trebui sa se gandeasca inca o data... Potrivit unui sondaj femeile prefera, de fapt, barbatii linistiti si prudenti si care, daca se poate, ocupa un statut social inalt.
    ×