x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Civilii deţin trei sferturi dintre armele de foc din intreaga lume

Civilii deţin trei sferturi dintre armele de foc din intreaga lume

de Marina Constantinoiu    |    29 Aug 2007   •   00:00
Civilii deţin trei sferturi dintre armele de foc din intreaga lume

Trei sferturi dintre armele de foc existente in intrega lume sunt deţinute de civili, se arată intr-un raport publicat de Institutul Universitar de Studii Internaţionale (IUHEI)

Trei sferturi dintre armele de foc existente in intrega lume sunt deţinute de civili, se arată intr-un raport publicat de Institutul Universitar de Studii Internaţionale (IUHEI), cu sediul la Geneva, relatează AFP.

Potrivit studiului, dintre cele 875 de milioane de arme aflate in circulaţie, 650 de milioane, adică 75 la sută, sunt in măinile civililor. Cu 270 de milioane de arme, Statele Unite se află in fruntea listei, urmate de India (46 de milioane de arme), China (40 de milioane), Germania (25 de milioane) şi Franţa (19 milioane).

Statele Unite au şi cele mai multe arme in raport cu numărul de locuitori, 90 la 100 de persoane, fiind urmate de Yemen, Finlanda şi Elveţia."Deţinerea armelor de către civili depăşeşte cu mult estimările noastre", a declarat Keith Krause, coordonatorul studiului.

Potrivit studiului, civilii cumpără arme din ce in ce mai puternice. "Creşterea nivelului de trai va contribui la creşterea numărului armelor de foc", cred autorii studiului. In această situaţie, faptul că incidentele armate din şcoli, bănci, magazine, benzinării şi alte locuri publice au devenit obişnuite, mai miră pe cineva?

×
Subiecte în articol: magazin milioane