x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Claire Danes: „Îmi pare rău că nu am terminat școala”

Claire Danes: „Îmi pare rău că nu am terminat școala”

18 Ian 2011   •   12:43
Claire Danes: „Îmi pare rău că nu am terminat școala”
Sursa foto: Hepta

Claire Danes, câştigătoarea unuia dintre Globurile de Aur în acest an, a dezvăluit că regretă foarte tare că nu a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Yale. Actriţa a studiat acolo timp de doi ani, începând cu anul 1998.

Întrebată ce sfat ar da unei Claire Danes mai tânără, actriţa a răspuns imediat: "Du-te la facultate. De fapt, eu nu am terminat studiile. Am studiat doar pentru doi ani, dar acei ani au fost buni pentru mine. M-au ajutat să mă îndepărtez puţin şi să mă maturizez fără a fi sub privirile publicului şi a judecăţii care o însoţeşte", a explicat Danes, citată de contactmusic.com.

Danes, care a câştigar Globul de Aur pentru "Cea mai bună actriţă într-o serie de televiziune", cu rolul din "Temple Garden", a mai spus recent că şi-a luat "liber" de la Hollywood pentru o vreme, ca să se poată întoarce la facultate şi a recăpăta puţin dintr-o viaţă "normală". "Am început să ucrez încă de când eram foarte tânără. Am avut primul agent când aveam 12 ani şi, din fericire, am tot fost angajată de atunci.Aşa că n-am fost la un liceu convenţional aşa cum face toată lumea. Am avut parte de profesori care obişnuiau să îmi predea pe platoul de filmare".

Claire Danes nu este singura actriţă care a făcut o pauză în carieră pentru a merge la facultate. Natalie Portman şi-a luat licenţa în psihologie la Harvard, în timp ce Emma Watson studiază, încă, literatura engleză la Universitatea Brown. Şi Anne Hathaway plănuieşte să se întoarcă pentru a-şi termina studiile de poezie şi filosofie, după ce a întrerupt cursurile în 2008, când a început să filmeze pentru "The Devil Wears Prada".

×