x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Clasic - Week-end western la TCM

Clasic - Week-end western la TCM

de Adriana V. Paduraru    |    24 Noi 2006   •   00:00
Clasic - Week-end western la TCM

Telespectatorii vor petrece un week-end pe sei, cu impuscaturi, fum si praf de pusca, prezentand inconfundabilii cowboy in goana nebuna a ropotelor de cai, intr-o selectie speciala a filmelor ce apartin genului western.

Telespectatorii vor petrece un week-end pe sei, cu impuscaturi, fum si praf de pusca, prezentand inconfundabilii cowboy in goana nebuna a ropotelor de cai, intr-o selectie speciala a filmelor ce apartin genului western.
Sam Peckinpah este unul dintre punctele de interes ale lunii noiembrie. Si-a inceput cariera cu western-uri de televiziune, iar primul sau film - "The Deadly Companions" - a aparut in 1961.
A fost recunoscut drept creatorul unei viziuni aspre, realiste asupra Vestului american lipsit de legi. In palmaresul regizorului se afla si filmul "Pat Garrett and Billy the Kid", pelicula din 1973, ce-i are in distributie pe James Coburn, Kris Kristofferson, Bob Dylan, Jason Robards Jr, Richard Jaeckel si Slim Pickens. Pat Garrett, odinioara tovaras de drum al lui Billy the Kid cel certat cu legea, a devenit serif, insarcinat de proprietarii de vite sa patruleze teritoriul lui Billy.
Dupa ce acesta evadeaza, Pat aduna potera si il vaneaza strabatand acest teritoriu. Totul culmineaza cu o confruntare finala, la Fort Sumner, dar Pat nu isi da seama de adevarata dimensiune a planurilor pe care le au proprietarii de vite pentru Noul Vest.

Hollywood
VH1 Movie Star Week-End. Magazin. Sambata - Duminica.
Jurnalul Angelinei Jolie
Acest sfarsit de saptamana va prilejuieste, la VH1, o intalnire cu vedetele preferate de la Hollywood. Documentarele prezentate sambata si duminica va introduc in viata plina de stralucire, dar cateodata si de deznadejde a actorilor de film. Puteti astfel sa "cititi" din jurnalul lui Johnny Knoxville (sambata, ora 16:30) sau din cel al Angelinei Jolie (duminica, 18:00) sau sa aflati care sunt cele mai bune zece comedii sexy cu adolescenti (duminica, 15:00). Viata actritei Cameron Diaz n-o sa mai aiba secrete pentru dvs. dupa ce veti urmari documentarul de sambata, de la ora 17:30
Biografic
TVR Cultural - Diego Velazquez - Documentar - Miercuri 16:30.
Viata si opera lui Velázquez
Documentarul biografic prezinta viata si opera lui Diego Rodríguez de Silva y Velázquez, unul dintre cei mai cunoscuti pictori spanioli din secolul al XVII-lea. Reprezentant al stilului baroc, s-a remarcat in special ca portretist la curtea Regelui Filip al IV-lea al Spaniei. Totodata, el este creatorul unei noi viziuni si al unui nou mod de "zugravire" a naturii. (C.O.)
Misiuni Speciale
ARTE: Cand CIA se infiltra in cultura - Documentar - Miercuri 21:40.
Cand CIA se infiltra in cultura
Acest film este rodul a trei ani de cercetari. Munca asidua de documentare prin mijloace mai mult sau mai putin specifice, pentru ca nu-i putin lucru ca constati ca serviciile secrete americane s-au implicat in mediile intelectuale europene pe toata durata razboiului rece. Heinrich Boll, laureat al Premiului Nobel pentru literatura (1972), a lucrat zece ani pentru Congresul American. Scriitorul Günter Grass (foto) a fost alta tinta a CIA. Nici presa scrisa n-a fost scutita de (intro)misiunile de peste Ocean. Revista Der Monat si jurnalistii sai stau marturie. (Claudia Daboveanu)
Nu pierdeti
Sambata ARTE Documentar
"Necropola imparatului"21:40
Sambata MEZZO Opera la Scala din Milano
"Bal mascat", de Verdi 21:45
Luni TVR1 Pictori flamanzi ai Epocii de Aur
Documentar, productie Olanda, 1999 21:35
Marti BOOM Ea si el
Comedie, SUA, 1939, cu Irene Dunne 19:00
Joi Arte "Secretul din spatele portii".
Film Cu: Joan Bennet, Michael Redgrave 21:40

×