x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Clooney , omu’ cu aspiratorul

Clooney , omu’ cu aspiratorul

22 Feb 2008   •   00:00

Un tip dubios curăţă în urma unor afaceri dubioase George Clooney revine pe marile ecrane din acest week-end într-o nouă premieră: “Michael Clayton”.

Un tip dubios curăţă în urma unor afaceri dubioase George Clooney revine pe marile ecrane din acest week-end într-o nouă premieră: “Michael Clayton”.

 

Omul de serviciu. Michael Clayton (George Clooney) este un tip care aranjează tot felul de afaceri du­bi­oase în cadrul unei mari firme de avo­catură din New York. La cererea co-fondatorului fir­mei, Marty Bach (Sydney Pollack), Clayton, fost pro­curor crescut într-o familie de poli­ţişti, ajun­ge să se ocupe de treburile murda­re ale distinsei corporaţii “Kenner, Bach & Ledeen”.

 

Clayton este omul-bun-la-toa­te: curăţă “mi­ze­ria” clienţilor, în­ce­pând cu fuga de la locul accidentului până la neveste care şterpelesc din magazine, politicieni corupţi sau poveşti care ruinează reputaţiile prin presă. Deşi nemul­ţumit de treaba pe care o face, Clayton este legat de mâini şi de picioare la firmă, având în spate un divorţ costisitor, patima jocurilor la cazinou şi un munte de datorii de plătit.

La compania de produse agrochi­mi­ce U/North, cariera consilierului-şef Karen Crowder (Tilda Swinton) de­­pinde de o anume înţelegere de câ­te­va milioane de dolari pe care firma la care lucrează Clayton a obţinut-o prin ne­gociere, în cursul unui proces.

Avoca­tul firmei “Kenner, Bach & Ledeen”, strălucitul Arthur Edens (Tom Wilkinson), cel care a construit cazul, are o cădere nervoasă şi e pe cale de a sabo­ta toată acţiunea U/North. Ca întot­dea­una, Clayton e trimis “pe teren” să evalueze şi să repare dezastrul fără precedent, dar, cu acest prilej, începe să-şi dea seama cine şi ce a devenit.

×
Subiecte în articol: film clayton