x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CNCD a stabilit că Băsescu nu a făcut afirmaţii discriminatorii la adresa armenilor

CNCD a stabilit că Băsescu nu a făcut afirmaţii discriminatorii la adresa armenilor

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a stabilit, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu a făcut afirmaţii discriminatorii la adresa armenilor.



Colegiul Director al CNCD a decis, cu şase voturi pentru şi un vot impotrivă, că faptele sesizate nu intrunesc cumulativ elementele constitutive ale discriminării, aşa cum este reglementata de O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. Totodată, Colegiul Director a făcut apel la intreaga clasa politică şi la toţi formatorii de opinie să promoveze un comportament şi limbaj non-discriminatoriu, chiar şi in dezbaterile politice, precum şi să ia atitudine faţă de eventualele incălcări ale principiul egalităţii de şanse.

Hotărarea Colegiului Director va fi motivată şi comunicată părţilor in termen de 15 zile de la adoptare şi poate fi atacată la instanţa de contencios administrativ.

Preşedintele CNCD Csaba Asztalos a declarat că membrii Colegiului au stabilit că, in acest caz, reclamat de Uniunea Armenilor din Romănia, nu sunt intrunite elementele necesare pentru a vorbi de discriminare.

La inceputul lunii septembrie, după o discuţie cu jurnaliştii la ieşirea din Spitalul Militar Central, unde fusese operat de tiroidă, preşedintele Traian Băsescu a mulţumit echipei de medici care l-a operat şi, in timp ce-i străngea măna doctorului Mircea Ghemigian, i-a spus: "In sfărşit văd şi eu un armean bun", după care a corectat şi a spus "un armean competent".

Un jurnalist a reclamat acest incident la CNCD, care a anunţat că va analiza afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni, urmănd să-l invite pe şeful statului pentru audieri, conform procedurii.

Ulterior, Comitetul Director al Uniunii Armenilor din Romănia a decis să sesizeze Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării in legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni, apreciind că acestea constituie "o gravă ofensă la adresa comunităţii armene din Romănia".
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin