x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CNSAS: Arhiepiscopii Andreicuţ şi Pimen, verdict de poliţie politică

CNSAS: Arhiepiscopii Andreicuţ şi Pimen, verdict de poliţie politică

de Jurnalul National    |    09 Oct 2007   •   00:00

Colegiul CNSAS a dat un verdict de colaborare cu poliţia politică pentru IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi Andrei Andreicuţi, Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia.



Colegiul CNSAS a dat verdict de colaborare cu poliţia politică pentru IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi o a doua decizie in acelaşi sens pentru Andrei Andreicuţ,

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, au adeclarat pentru MEDIAFAX surse din Colegiu. Cu o lună in urmă, surse din CNSAS au declarat pentru MEDIAFAX că, potrivit documentelor studiate, IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a avut legături atăt cu Securitatea, căt şi cu Direcţia de Informaţii Externe (DIE), el fiind cunoscut de cele două structuri cu numele conspirative "Sidorovici" şi, respectiv, "Petru".

Tot in septembrie, Colegiul CNSAS a dat o decizie de poliţie politică in cazul lui IPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul de Alba Iulia. Ierarhul ortodox a depus contestaţie şi a declarat că a fost victimă a Securităţii. Astfel, decizia de marţi a Colegiului CNSAS in cazul lui Andrei Andrecuţ este a doua şi va rămăne definitivă.

Arhiepiscopul de Suceava Pimen va putea contesta decizia de marţi a CNSAS, aceasta fiind prima dată de Colegiu in cazul său. Sursele citate nu au putut preciza cu exactitate numărul de voturi cu care au fost adoptate deciziile vizăndu-i pe cei doi clerici.

×
Subiecte în articol: magazin cnsas