x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Conspiratia Stargate

Conspiratia Stargate

02 Iun 2005   •   00:00

Lynn Picknett & Clive Prince revin pe piata romaneasca de carte. Dupa "Misterul templierilor", autorii americani ne propun "Conspiratia Stargate".

  • de SEBASTIAN S. EDUARD
  • CARTE
  • Conspiratia Stargate devoaleaza cele mai insiduoase, tulburatoare - si in egala masura de succes - manipulari de masa ale timpurilor moderne. Construit in ideea de a ne aduce, cu trup, minte si suflet, in controlul total al conspiratorilor, acest program sinistru a exploatat la maximum cercetarile seculare de semne, de miracole, sabotand chiar credinta in idealuri si fiinte supreme.

    CONSPIRATIA… Aceasta se centreaza pe credinta ca zeii antici erau extraterestri care au creat si civilizat rasa umana, ca in fine acestia s-au intors si, comunicand cu noi prin indivizi special alesi, ne directioneaza credintele si gandurile.

    Oricum, "Conspiratia Stargate" demonstreaza ca acest scenariu interesant si incitant e "copilul de suflet" al celor mai puternice servicii secrete ale Vestului. Gandita pentru a deveni o noua religie a secolului 21, adevaratul sau scop e unul politic - acela de a ne face mai usor de controlat.

    Centrata pe cautarea secretelor pierdute ale constructorilor de piramide, aceasta extraordinara poveste adevarata releva legaturi nebanuite intre serviciile secrete americane, planeta Marte si Egiptul Antic. Pentru aproape 50 de ani, ca si Frankenstein, aceasta conspiratie a fost intocmita din sisteme de credinte extrem de puternice, culminand cu aparitia noului fundamentalism ce isi trage seva din Febra Mileniului.

    AUTORI-CERCETATORI. Lynn Picknett si Clive Prince scot la lumina firul comun ce uneste autori si cercetatori aparent fara nici o legatura, incluzand aici nume de top. Conspiratia Stargate demonstreaza ca pana si misterele ce ii implica pe zeii insisi au fost deturnate de cabale puternice - ce includ politicieni, oameni de stiinta si reprezentanti ai serviciilor secrete cum ar fi MI5 sau CIA - avand ca rol indeplinirea scopului mai sus-mentionat. In inima acestei conspiratii se afla credinta ca zeii Egiptului antic au fost - si sunt - fiinte extraterestre, ca anumiti oameni-cheie sunt in permanent contact cu ei si ca acestia se vor intoarce prin acea "poarta stelara" (Stargate) ce uneste universul nostru de al lor. Zeii. Suntem pregatiti pentru iminenta intoarcere a acestor zei? Se crede ca noi ii vom accepta fara prea mari probleme pe acesti conspiratori ca pe purtatorii nostri de cuvant? … aceasta in vreme ce ei ne distrag atentia cu Febra Mileniului, facandu-ne sa credem ca doar ei ii pot intelege pe zei. Aceasta carte poate fi un serios avertisment adresat omenirii.

    SEMNALE EDITORIALE
    Iubirea fata de aproapele
    Publicata in Franta la inceputul anului - "Iubirea fata de aproapele", noul roman al lui Pascal Bruckner, aparut la Editura Trei, reia tema cautarii nelimitate a placerii. Autorul descrie un aspect actual si primejdios al societatii burgheze: lipsa necontenita a satisfactiei il impinge pe protagonist spre interdictie pentru a volatiliza rutina. Toate aceste practici sunt incercari pentru a se sustrage, pentru a cauta forme de existenta iesite din tipare, neluand in seama nici un tabu.

    Batalia - asa a fost la Waterloo
    Editura All vine cu o lucrare de exceptie: Alessandro Barbero - "Batalia - asa a fost la Waterloo". Batalia, zgomotele, frica, inclestarea: inca de la inceput, paginile acestei carti ne poarta cu imaginatia pe campia de la Waterloo. Traim alaturi fie de soldatii francezi, fie de cei englezi, studiem in amanuntime hartile sau ascultam amintirile unor camarazi. O reconstituire magistrala, amanuntita, o povestire captivanta a celei mai faimoase batalii din istorie. Si a unei zile de neuitat.

    Iarna decanului
    Romanul, aparut la Polirom, are o puternica incarcatura autobiografica. Celebrul scriitor american Saul Bellow a venit la Bucuresti in 1977, impreuna cu sotia sa, Alexandra, originara din Romania, a carei mama se afla pe patul de moarte. Cuplul Bellow, alias sotii Corde din roman, a ramas in Bucuresti peste 10 zile, pana dupa moartea si incinerarea Floricai Bagdasar, avand de indurat toate privatiunile, urmarile si frustrarile dictaturii ceausiste. Experientele atat de insolite in contactul cu regimul totalitar comunist l-au inspirat pe autor.

    Murmurul fantomelor
    Aparent, intre Marilyn Monroe si Hans Christian Andersen nu este nici o asemanare. Monroe a fost un copil nelegitim, caruia nici mama, nici orfelinatele nu i-au putut da afectiunea de care avea nevoie. Mama lui Hans Christian a fost fortata la prostitutie. Asemeni vietii lor, existenta miilor de copii abandonati, abuzati, traumatizati sau orfani este marcata de fantomele violentelor indurate. Unii reusesc sa le depaseasca, altii nu. Explicatia ne-o ofera Boris Cyrulnik in "Murmurul fantomelor" (Editura Curtea Veche)..

    ×