x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Copilul meu este de vânzare!?

Copilul meu este de vânzare!?

03 Aug 2009   •   00:00
Copilul meu este de vânzare!?
Sursa foto: /captura cnn.com


CNN relatează cazul unei mame care a descoperit cu stupoare că fiul său, în vârstă de 7 luni, este prezentat pe internet pentru a fi adoptat.

Rezidentă în Massachusetts, SUA, Jennie Brennan, a fost avertizată printr-un e-mail de faptul că imaginea fiului său este folosită de un site care îşi desfăşoară activitatea în domeniul adopţiilor.

După o serie de căutări pe internet, ea a descoperit un anunţ postat pe un site specializat, prin care vizitatorilor le era prezentat cazul "unui copil drăguţ care aşteaptă să fie adoptat".

Solicitând informaţii suplimentare despre subiect, la o adresă de mail menţionată în anunţ, Jennie a primit detaliile solicitate, alături de imagini cu fiul său.

Povestea era înduioşătoare, pentru a impresiona. Micuţul era prezentat drept cetăţean canadian locuind în condiţii groaznice, într-un orfelinat din lumea a treia, în Camerun. Demararea procedurilor de adopţie era legată de plata unei taxe de 300 de dolari.

Evidentă fiind escrocheria pusă la cale de administratorii siteului, Jennie a reuşit să afle că sursa imaginilor ce-l reprezentau pe fiul său era blogul familiei.

"Eram avizată că şi alţi oameni au acces la blog, dar nu m-am gândit niciodata că ar putea face aşa ceva. "Chiar daca fiul meu nu a fost rănit, fizic, simt că a fost victima unui abuz", a declarat Jennie reporterilor CNN.
cnn.com

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă escrocherie