x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Corupţie în NYPD

Corupţie în NYPD

de Sebastian S. Eduard    |    05 Dec 2008   •   00:00

Un film poliţist cu trei nume mari – Edward Norton, Colin Farrell şi Jon Voight – intră din acest weekend în cinematografe.



"Mândrie şi Glorie" spune povestea unui poliţist care descoperă cu surprindere că familia sa este implicată într-un scandal de corupţie. Codul moral al familiei este testat în clipa în care Ray Tierney (Edward Norton) investighează cazul ce dezvăluie un scandal monstru despre poliţişti corupţi, în care este implicat chiar cumnatul său (Colin Farrell). Pentru Ray adevărul este revelator, Cutia Pandorei ameninţând nu numai onoarea familiei Tierney, ci întregul NYPD.
moralĂ. "M-am gândit că povestirea are, în străfundurile ei, o morală foarte interesantă", afirmă Norton. "Ea se referă la momentul când oamenii se confruntă cu nevoia de a spune adevărul, iar acesta nu e un lucru tocmai uşor de făcut. Dilema care-l macină pe Ray este extrem de gravă – pentru că el trebuie să aleagă între fidelitatea faţă de familie şi loialitatea faţă de instituţie, între lege şi ceea ce e mai presus de lege."
Filmul a fost selectat în Competiţia Oficială din cadrul Festivalului de Film de la Roma.


DVD Home

CĂSUŢA DE CRĂCIUN. Inspirat din viaţa renumitului pictor Thomas Kinkade, filmul prezintă o poveste emoţionantă  despre cum o comunitate mică şi un mentor în vârstă sar în ajutorul unei familii pentru a salva casa acestora. În paralel ei îl învaţă pe un tânăr semnificaţia dragostei, a prieteniei şi ce înseamnă să fii artist. Întorcându-se de la facultate de Crăciun, tânărul artist Thomas Kinkade este consternat să afle că încercările de promovare a turismului rural au eşuat şi că mama sa este foarte aproape de a pierde casa în care locuiesc. Inspirat de mentorul lui Glen, un artist cunoscut şi vecin cu ei, Tom acceptă provocarea de a picta un perete din mica şi idilica sa casă. Pe măsură ce pictează, Tom îşi descoperă vocaţia şi redă micuţului oraş spiritul Crăciunului.
Gen: dramă
An: 2008
Regie: Michael Campus
Cu: Jared Padalecki, Marcia Gay Harden, Peter O’Toole
 

REGĂSIREA. Despărţirea de soţ şi moartea mamei adoptive o aduc pe April Epner (Helen Hunt), o profesoară de 39 de ani din New York, în pragul unei căderi nervoase. Pe măsură ce încearcă să-şi revină, viaţa ei este din nou dată peste cap atunci când este contactată de gazda unui excentric talk-show radiofonic, Bernice Graves, nimeni alta decât mama sa biologică. În timp ce Bernice doreşte să câştige încrederea fiicei ei şi să devină mama care nu a putut fi până atunci, April îşi găseşte alinarea în braţele părintelui unuia dintre elevii săi, redescoperind astfel dragostea şi dorinţa de a trăi. O reîntâlnire cu fostul soţ schimbă însă total situaţia.
Gen: dramă/ romantic
An: 2007
Regie: Helen Hunt
Cu: Helen Hunt, Bette Midler, Colin Firth, Matthew Broderick

×
Subiecte în articol: film