x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CORUPŢIE / Un peşte mare în plasa Justiţiei bulgare

CORUPŢIE / Un peşte mare în plasa Justiţiei bulgare

de Petio Petkov    |    12 Noi 2008   •   00:00

Corespondenţă din Sofia
Al doilea pe lista celor mai bogaţi oameni de afaceri bulgari, Hristo Kovaciki, a fost arestat ieri sub acuzaţia furt de TVA şi fraude fiscale.



Ofiţeri de la Serviciul pentru combaterea crimei organizate au efectuat Percheziţii în 18 clădiri administrative ale "imperiului" său din care fac parte companii din energetică, din construcţiile de maşini, comerţ, turism, sectorul bancar şi asigurări. Ulterior, el a fost eliberat contra unei cauţiuni de 300.000 de leva (150.000 de euro).

Acum câteva săptămâni, Hristo Kovaciki a constituit, împreună cu agrarienii de dreapta şi cu partidul naţionalist VMRO, coaliţia "Înainte", creditată cu şanse reale de a intra în viitorul Parlament.
Surse din Procuratură au declarat că el a fost urmărit timp de câteva luni, iar informaţia obţinută este suficientă pentru lansarea unui proces.

Frauda fiscală este evaluată la mai multe milioane de euro, ceea ce a predeterminat cauţiunea-record.

ASASINAT
Acum câteva zile, Kovaciki a cerut Procuraturii şi Fiscului să fie verificat "la sânge", pentru a neutraliza unele zvonuri legate de finanţarea partidului său.

Unul dintre colaboratorii cei mai apropiaţi ai omului de afaceri a fost împuşcat în faţa casei sale în luna aprilie. Asasinii au rămas necunoscuţi.

Arestarea lui Kovaciki poate fi privită ca o nouă încercare a autorităţilor de a demonstra Comisiei Europene că depun eforturi în combaterea corupţiei şi crimei organizate.

În ultimul clasament al celor mai bogaţi oameni de afaceri est-europeni al revistei poloneze Vprost, Kovaciki ocupă locul 98, cu o avere de 700 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: lumea