x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cronicile Wardstone

Cronicile Wardstone

de Sebastian S. Eduard    |    05 Mai 2006   •   00:00
Cronicile Wardstone
CARTE
"Harry Potter" si "Narnia" au concurenta

Daca ati citit pe nerasuflate aventurile lui Harry Potter sau v-au placut "Cronicile din Narnia", din acelasi gen de fantezie se naste trilogia "Cronicile Wardstone" a lui Joseph Delaney. Deocamdata, la Editura Corint au aparut numai primele doua volume: "Ucenicul vraciului" si "Blestemul vraciului". In curand, pe piata va aparea si cel de-al treilea volum.

PRIMUL VOLUM. Ucenicul vraciului este Thomas Ward, un baiat de 12 ani, care isi face ucenicia la un vraci batran si aspru. Ucenicia lui este grea, dar intr-o zi va deveni un exorcist care alunga strigoii, prinde si inchide duhurile rele si vrajitoarele. Fiind al saptelea fiu al unui al saptelea fiu, el poate vedea lucruri si creaturi pe care oamenii obisnuiti nu le vad. Thomas este pus la grea incercare in confruntarea cu cea mai rea vrajitoare din tinut, Mama Malkin. Va reusi, oare, sa scape din iadul care se dezlantuie? Povestea este plina de mister si suspans - se citeste pe nerasuflate de la prima pana la ultima pagina.

VOLUMUL DOI. In al doilea roman din "Cronicile Wardstone", Thomas si mentorul sau au de infruntat cea mai temuta creatura a raului: Urgia, care incearca sa scape din catacombele de sub catedrala din Priestown. Dar nu numai fortele Intunericului ii ameninta pe cei doi, ci si marele Inchizitor este pe urmele lor. Cand mentorul sau este prins si condamnat la moarte, Thomas incearca, cu ajutorul prietenei sale, Alice, sa-l salveze si, in acelasi timp, sa-l apere de un cumplit blestem.

Semnale Editoriale

Dincolo de limite

EDITURA POLIROM. Eseurile lui Salman Rushdie reunite in volum - marturisiri tulburatoare despre perioada traita sub amenintarea fatwei emise de ayatollahul Khomeini, dar si polemici literare sau discutii despre pasiunile sale (fotbalul, muzica rock, filmele) - compun portretul lui Salman Rushdie, intelectual veritabil, romancier cunoscut in intreaga lume si militant pentru libertatea de expresie. Subiectele alese variaza de la Vrajitorul din Oz, India sau scriitori ca Angela Carter, Arthur Miller, pana la unele probleme politice actuale: situatia din Kashmir, Kosovo sau atacul terorist de la 11 septembrie 2001.

Philip si Elisabeta

EDITURA RAO. Elisabeta si Philip s-au intalnit in 1930 si s-au casatorit in 1947. Patru ani mai tarziu erau regina si print consort. Vreme de aproape saizeci de ani au fost printre cele mai cunoscute personaje din lume, dar personalitatea din spatele imaginii publice si casatoria lor raman o enigma. Cartea, o biografie regala unica, ne spune povestea acestor doua vieti contrastante, le dezvaluie realizarile si investigheaza natura relatiei lor. Un portret revelator...

Dictionar critic de mituri si simboluri ale nazismului

EDITURA PARALELA 45. Dictionarul de fata poate fi considerat o cartografie a groazei, prezentata intr-un limbaj stiintific, detasat si elegant. Autoarea, Rosa Sala Rose, actioneaza ca un chirurg de medicina legala, care diseca un cosmar al secolului XX, pentru a inventaria "abc"-ul barbariei, a carei monstruozitate a constat tocmai in caracterul sau uman. Dupa cum sugereaza chiar autoarea, unele dintre aceste simboluri si mituri continua sa ne alimenteze imaginatia. La finalul celor 70 de articole-eseu se afla un consistent glosar de nume, in care pot fi consultate cele 115 personalitati care apar in lucrare si care sunt legate de ideologia nazista si de propagarea ei.

Prima impresie

EDITURA CURTEA VECHE. O vorba inteleapta spune ca nu avem a doua sansa de a face o prima impresie pozitiva. Indiferent daca scopul nostru este sa obtinem o slujba mai buna, sa cucerim de la primul zambet un nou partener sau sa castigam favorurile unui comitet morocanos, prima impresie (Ann Demarais/ Valerie White) este momentul crucial al oricarei comunicari, fundamentul si cheia unei viitoare relatii reusite. Chiar daca avem cele mai bune intentii din lume, acestea nu ne garanteaza ca vom obtine o reactie potrivita din partea interlocutorului.
×