x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum sa citesti gandurile

Cum sa citesti gandurile

19 Aug 2005   •   00:00
Cum sa citesti gandurile

CARTE
Limbajul trupului, dus la perfectiune
CARTE
Colectia Hexagon Practic a Editurii Polirom ne propune "Sinergologia - de la limbajul trupului la arta de a citi gandurile celuilalt". Oamenii invata sa fie atenti mai degraba la cuvinte decat la corp. Ca si gandirea, corpul este mesagerul informatiilor transmise de creier. Sinergologia este stiinta ce se ocupa cu semnificatia gesturilor pe care le facem inconstient - un limbaj mai complex decat am crede la prima vedere. Fiecare dintre noi dispune de instrumentele necesare pentru a citi in privire, gesturile si miscarile celuilalt. E nevoie doar de antrenament ca sa le putem folosi cu succes.

EXPRIMARE. Ce exprima gesturile si posturile oamenilor? Gestica femeilor este diferita de cea a barbatilor? Poti ghici gandurile interlocutorilor tai doar in functie de gesturile pe care le fac? Iata ce veti afla din aceasta lucrare 100% practica, remarcabil ilustrata, care vine in continuarea cercetarilor psihologice ale scolii de la Palo Alto in domeniul comunicarii umane. O lucrare ce trebuie citita de oricine doreste sa descifreze si sa interpreteze acele mici detalii care ne pot spune atat de multe.

STRUCTURA. Analiza pe care Philippe Turchet o face in "Sinergologia" este deosebit de profunda. Prima parte este dedicata introducerii, autorul aratandu-ne care sunt cheile unei lecturi sinergologice. "Omul isi pozitiveaza slabiciunile", "Corpul spune cu voce tare ceea ce spiritul gandeste in soapta", "Creierul vorbeste prin intermediul mainilor", "Reguli de lectura pentru fata si corp" - iata numai denumirile principalelor capitole. Celelalte doua parti sunt dedicate fiecare "Lexicului fetei" si "Lexicului corporal"

Cine e Philippe Turchet?


Philippe Turchet - fost actor, regizor si director al unei companii de teatru. A obtinut mai multe diplome in stiinte umane si este o autoritate in domeniul comunicarii nonverbale. Fondator al unei noi metode de lectura a limbajului nonverbal - sinergologia, un veritabil instrument de intelegere a mecanismelor care stau la baza tuturor relatiilor interumane. A mai publicat: "La synergologie ou le corps dans tous ses etats. Pour comprendre son interlocuteur a travers sa gestuelle" (Tf Com Editions, 2000), "Pourquoi les hommes marchent-ils a la gauche des femmes? Le syndrome d’amour" (Les Editions de l’Homme, 2002), "Les codes inconscients de la seduction. Comprendre son interlocuteur grace a la synergologie".

SEMNALE EDITORIALE

Cercul poetilor disparuti


EDITURA HUMANITAS. Ati vazut filmul, acum poate vreti sa cititi si cartea. John Keating, profesor la colegiul unde a fost candva elev, dusmaneste scrobeala didactica. Singurul bine pe care poate sa-l faca e sa-si indemne clasa sa stea departe de hrana gata mestecata. Asta, desi colegii de cancelarie mustacesc. Maestrul isi invita discipolii pe un drum la capatul caruia stau minuni nedescoperite. Cercul poetilor disparuti e o parabola delicata a initierii, slujita de un film celebru, in care au sclipit Robin Williams si Ethan Hawke.

Jurnalul unei scriitoare


EDITURA RAO. Cartea dedicata Virginiei Woolf este un omagiu adus scriitoarei de Leonard Woolf, avand la baza jurnalul pastrat de autoare timp de 27 de ani. Note referitoare la propria scriitura, simple exercitii literare, relatari legate de persoane sau episoade din viata care i-au influentat opera, comentarii pe marginea unor opere literare - iata cateva elemente care intregesc portretul unei figuri emblematice in peisajul literaturii universale.


Psihanalistul


Editura Trei. Simon este psihanalist. Este ardent, ludic, deschis hazardului. Cu el, in cabinetul sau, analizantii, povestile lor tragice, comice, intrebarile lor, ceea ce se intampla in timpul sesedintelor si ceea ce se intampla in afara acestora. In contrapunct, o femeie, Eva, care incearca sa gandeasca lumea si viata citindu-l si recitindu-l pe Kafka. Pentru ca, si intr-un caz, si in celalalt, nu este vorba despre altceva decat despre gandire. A trai si a gandi, a nu trai fara a gandi. Toate personajele acestei carti sunt niste eroi, caci infrunta conflictul dintre dorinta lor de adevar si pasiunea pentru ignoranta.

Reflexoterapia


EDITURA CURTEA VECHE. "Indiferent daca vreti sa lucrati doar pe membrii familiei si pe prieteni sau intentionati sa deveniti reflexoterapeut profesionist, cartea de fata va va fi de mare ajutor", crede autoarea Frankie Avalon Wolfe. Cartea este un ghid ilustrat, amuzant si simplu de urmarit, care va arata cum sa va masati picioarele pentru a trata durerile de spate, migrenele, problemele cu stomacul, racelile, alergiile, stresul, depresia si multe altele.

×