x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dana Magdici, fata vesela din "Secretul Mariei"

Dana Magdici, fata vesela din "Secretul Mariei"

de Miruna Mihalcea    |    16 Dec 2005   •   00:00
Dana Magdici, fata vesela din "Secretul Mariei"
VEDETE
Dana Magdici. Un sot, trei copii, cinci caini, o vila in Snagov. Ruxandra din "Secretul Mariei". Actrita si femeie de afaceri

Toate astea-nseamna deja mult. Cum te descurci, in conditiile in care ai ditamai familia, nu doar un iubit caruia sa-i mai trantesti seara o mamaliga?
Nu cred ca ma descurc altfel decat celelalte fete care au un prieten si-o mamaliga… Tot 24 de ore pe zi am la dispozitie, pe care le organizez cat pot de bine, ca sa stau si cu familia si sa-mi vad si de filmari. N-am mai filmat de mult si mi-era foarte dor sa ma intorc la meseria pe care-am invatat-o-n scoli. Alte meserii mai am, dar le fac doar ca sa-mi umplu timpul sau ca sa-mi demonstrez ca pot si altceva.

Si eu sunt actrita... (intervine fetita ei de 3 anisori, care are planuri de viitor mai ceva ca mama ei). Si, cand o sa fiu mare, o sa ma fac doctorita.

Ai o casa enorma si vad ca-i construita din piatra. Cu toate astea, e foarte calda...
Nu se poate altfel. E plina de jucarii, de copii si de multe amintiri frumoase. Am un barbat mult visat, mult adorat, mult stimat, nemaintalnit si nemaipomenit.

Copiii?
Mihai, Vlad si Iana. Baietii au 10 ani si sunt gemeni. Iana e nume grecesc. Noi suntem indragostiti de Grecia, mergem acolo in fiecare an. Si pentru ca pe sotul meu il cheama Ovidiu Ioan, am vrut sa o cheme Ioana, ca e si nume de sfant, dar in Grecia am auzit Iana si ne-a placut mai mult. Am aflat mai tarziu ca acolo se scrie cu Y si cu doi "N".

Pentru ca a auzit vorbindu-se de ea si de "baieti", Iana ia cuvantul din nou:
De Mos Craciun e ziua mea, pentru ca asa vreau eu. O sa-mi aduca jucarii. Si cadouri o sa-mi aduca, pentru ca Mos Nicolae mi-a adus deja dulciurile.

Ca veni vorba, ce faci de Sarbatori?
Am vrut sa iesim si cu asta mica din tara iarna. Dar suntem dependenti de masina, ca-n avion n-o urcam inca. Am renuntat insa, pentru ca am inteles ca va fi o iarna capricioasa, cu zapezi si ploi. Asa ca-l asteptam pe Mosul acasa, am pregatit poezii si cantecele. E distractie mare, imagineaza-ti ca ne strangem vreo 20 de familii. De Revelion nu stim ce vom face, dar nu ne gandim sa vina miezul noptii si sa nu ne pupam copiii.

Din nou, pauza. Se pare ca vedeta pe urmele careia venisem noi da-napoi in fata micutei vedete din casa: Iana. Motiv pentru care tema discutiei se muta din directia preocuparilor mamei catre ocupatiile celor mici. Asa ca Dana si Lucian, fotograful nostru, amandoi in rolul de parinti, incep sa-mparta impresii despre desenele animate preferate ale copiilor si, nu in ultimul rand, despre ultimul punct pe lista de zi: cititul de povesti inainte de culcare.

Nu pot sa nu remarc o silueta de invidiat. E din cauza programului?
Nici nu stiu ce sa-ti spun. Cert e ca de cand am inceput filmarile la telenovela am slabit vreo 4 kilograme, mancand in draci. De la vreo patru sandvisuri duble pe la ora 12:00 si continuand cu fripturi, cartofi, salate, paste si-alte minunatii, fara regimuri disociate sau mai stiu eu ce hiperproteice.

Deci... "slabiti cu telenovela!". Apropo, cum se face ca Dana a devenit Ruxandra?
M-au sunat si m-am dus la un casting. Le-a placut, mi-au trimis un text pe mail si am dat si o proba pentru rolul Lorenei. Dar eram cumva la mijloc. Lorena avea vreo 20 si un pic de ani, cealalta vreo 40, eu avand 30 si. Au facut un compromis si au tras-o pe Ruxandra mai aproape de varsta mea.

Ti-a placut rolul Ruxandrei?
M-a amuzat, e drept. Nu stiu dac-ai remarcat, dar Ruxandra e "fata vesela" din serial. Am doi barbati cu acte si-un amant. Cum vine unul nou in serial, "hai si tu". A venit Mircea Radu, n-a stricat unul in plus (rade).

Cat dureaza rolul tau?
Stiu sigur ca pana la episodul 65 nu ma omoara nimeni. Mai departe se poate prelungi contractul. Sau nu.

Te opresti aici sau ai in vizor si alte proiecte de genul acesta?
La varsta mea nu mai caut eu. Casele de productie au deja dosarele mele si, daca ma vor, ma cauta.

Iar eu am sa accept orice cred ca-mi aduce satisfactie, pentru ca n-o fac din alte motive.

Tu ai si o afacere proprie...
Da, am o clinica, de un an si jumatate. Medicii de la mine au in vedere sanatatea omului din perspectiva corpului, a mintii si a sufletului. Se face o diagnosticare completa cu ajutorul unui aparat ce functioneaza pe principiul rezonantei magnetice, un aparat pus la punct de un cercetator de la NASA. Se analizeaza campul energetic, se constata ce boli ai la momentul respectiv, dar si ce te paste in viitor. Mai e si psihologul, care stabileste cat e pacientul de impacat cu el insusi.

Cum ti-a venit ideea?
Am vazut un aparat similiar ce m-a "anuntat" ca o sa fac faringita si peste trei zile chiar am facut, eu, care nu mai avusesem niciodata asa ceva. De obicei faceam rinite. Mi s-a parut interesant, fratele meu e psiholog, el mi-a facut cunostinta cu un medic care studiaza astromedicina si uite asa am infiintat clinica.

Alte proiecte n-am, pentru ca n-as avea timp sa ma ocup de ele cum trebuie. In plus, sunt o persoana careia ii plac lucrurile simple, ordonate si organizate. Nu-mi place sa ma pierd in lucrurile care nu constituie lista mea de prioritati. Nu-mi plac compromisurile inutile, nu-mi plac labirinturile sufletesti, filozofia de viata acolo unde nu-si are rostul. Incerc sa ma port mereu exact asa cum simt si mai ales sa nu ma las framantata de marile-ntrebari fara raspuns.

"Am doi barbati cu acte si un amant. Cum vine unul nou in serial, «hai si tu». A venit Mircea Radu, n-a stricat unul in plus." - Dana Magdici, actrita

"Incerc sa ma port exact asa cum simt si mai ales sa nu ma las framantata de marile intrebari fara raspuns." - Dana Magdici, actrita

IDENTITATE
Una din marile incercari ale Danei a fost sa invete sa se cunoasca pe sine. Tanara, dezamagita de inconsistenta relatiilor cu prietenii. Uschita, nonconformista, stralucitoare. Incerca sa poarte o masca sociala care nu i se potrivea. Pana a inteles ca nu e ea aceea. Ca Dana e o fata simpla, clasica in atitudine, fara "iesiri" de avangarda. "Cred ca am o viata fericita tocmai pentru ca acum stiu cine sunt."
×
Subiecte în articol: dan