x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Deţinutul belgian evadat a fost prins in Olanda

Deţinutul belgian evadat a fost prins in Olanda

de Jurnalul National    |    01 Noi 2007   •   00:00


Nordin Ben Allal, un deţinut belgian periculos care a evadat spectaculos duminică dintr-o inchisoare din Belgia a fost prins marţi după-amiază la Haga in urma unui jaf, a anunţat poliţia olandeză, relatează AFP, citat de Rompres.

 "In urma unui jaf armat asupra unui concesionar de motociclete, doi bărbaţi au fugit urmăriţi de poliţie. Această cursă s-a terminat intr-o zonă industrială prin arestarea celor doi", a declarat purtătorul de cuvănt al poliţiei din Haga, Wim Hoonhout.

 "Ben Allal a fost identificat abia la secţie", a adăugat purtătorul de cuvănt.

 Nordin Ben Allal, 27 de ani, condamnat pentru mai multe jafuri armate, a evadat duminică din inchisoarea din Ittre, la 40 de kilometri sud de capitala belgiană.

 La sfărşitul după-amiezei, pilotul unui elicopter a fost obligat să aterizeze in curtea interioară a inchisorii. Nordin Ben Allal s-a indreptat spre aparat, insă elicopterul a fost destabilizat de alţi deţinuţi care incercau să urce, rănindu-l pe unul dintre ei.

 Gardienii au deschis atunci uşa curţii interioare pentru a-l ajuta pe rănit. In confuzie, Ben Allal a reuşit să iasă din inchisoare pe uşă, luănd ostatici doi gardieni.

 Cei doi au fost eliberaţi repede, in timp ce deţinutul şi complicele său au fugit la bordul unei maşini.

 La precedenta sa evadare in august 2004, Ben Allal a rănit grav doi poliţişti. El a fost prins in cele din urmă un an mai tărziu.

×
Subiecte în articol: magazin ben allal