x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dinamo Bucureşti/ Torje şi Mansour au devenit câini roşii

Dinamo Bucureşti/ Torje şi Mansour au devenit câini roşii

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Ian 2008   •   00:00
Dinamo Bucureşti/ Torje şi Mansour au devenit câini roşii

11:10 • Dinamo i-a achiziţionat miercuri pe fotbaliştii Gabriel Torje şi Mansour Gueye de la Poli Timişoara, iar cei doi vor merge în cantonamentul din Cipru al formaţiei lui Cornel Ţălnar, lucru confirmat şi de directorul tehnic al clubului, Cornel Dinu.

Dinamo i-a achiziţionat miercuri pe fotbaliştii Gabriel Torje şi Mansour Gueye de la Poli Timişoara, iar cei doi vor merge în cantonamentul din Cipru al formaţiei lui Cornel Ţălnar, lucru confirmat şi de directorul tehnic al clubului, Cornel Dinu.

LOVITURĂ. Oficialii cluburilor Dinamo şi Poli Timişoara au ajuns marţi noapte la o înţelegere privind transferurile celor doi în Ştefan cel Mare, urmând ca ambii fotbalişti să fie deţinuţi în coproprietate. Ambii jucători au semnat deja contracte cu Dinamo şi miercuri după amiază vor ajunge în Bucureşti pentru a pleca în cantonamentul din Cipru. În vârstă de 18 ani, Gabriel Torje evoluează ca mijlocaş dreapta, este titular la echipa naţională de tineret şi a debutat în Liga I pe 28.04.2006, în partida Poli Timişoara - FC Argeş Piteşti, scor 0-0, fiind promovat de Gheorghe Hagi, antrenorul de atunci al formaţiei bănăţene. Acesta are la activ 37 de partide în Liga I şi două goluri marcate, iar în prima parte a sezonului 2007/2008 a evoluat în 17 partide şi a marcat un gol. Originar din Senegal, Guaye Mansour are 21 de ani, este atacant şi s-a transferat la Timişoara în urmă cu trei ani de la echipa a doua a clubului Servette Geneva. În Liga I, africanul a reuşit să strângă 76 de partide şi a marcat 14 goluri.

 

AFACERE. Pentru Transferul lui Gabriel Torje şi Gueye Mansour de la Poli Timişoara, campioana României a plătit 2.500.000 de euro, dar senegalezul poate reveni la vară la echipa bănăţeană dacă nu convinge prin evoluţiile sale din Ştefan cel Mare, "Torje a semnat pe cinci ani, iar clubul va încasa două milioane de euro. În cazul lui Mansour negocierile continuă, pentru că mai sunt unele lucruri de pus la punct", a declarat impresarul celor doi jucători, Cristea Opria. Gabriel Torje va fi deţinut în coproprietate de cele două cluburi, fiecare dintre părţi urmând să deţină 50% din drepturile asupra mijlocaşului. Pe de altă parte, în contractul lui Gueye Mansour mai este prezentă o clauză prin care se stipulează că Dinamo va plăti 500.000 de euro pentru atacant, dar în cazul în care vârful nu va convinge prin evoluţiile sale, va reveni la Poli Timişoara, care va fi nevoită să returneze banii clubului bucureştean, au afirmat surse apropiate jucătorului. În cazul în care Mansour va avea evoluţii apreciate, contractul său cu Dinamo va fi renegociat. Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a declarat că vânzarea lui Torje pentru două milioane de euro este un eveniment important pentru gruparea de pe Bega: "E un pas important pentru clubul nostru faptul că a fost vândut un jucător pentru două milioane de euro, pentru că în urmă cu puţini ani Nicoliţă pleca gratis de la Timişoara (transferat la Steaua). A fost o tranzactie exclusiv în interesul clubului, şi nu al meu, aşa cum o văd unii. Cele două milioane intră în club, asta ca să se vadă că mă interesează încă Poli. E cea mai serioasă tranzacţie din fotbalul românesc de până acum". Gabriel Torje şi Gueye Mansour vor pleca miercuri de la Arad, cu un charter, însoţiţi de preşedintele Cristi Borcea şi vicepreşedintele executiv al lui Dinamo, Vasile Turcu, direct în cantonamentul pe care echipa din Ştefan cel Mare îl efectuează în Cipru. Altfel, Marian Iancu a infirmat că Artiom Karamian ar putea ajunge la Steaua, după ce Gigi Becali a spus despre el că este un jucător bun, dar care are salariul prea mare.

 

×